OVO JE NAJTUŽNIJA NOVOGODIŠNJA PRIČA U SRBIJI: Beba koja se 1. januara 2014. rodila u autobusu prvi rođendan dočekaće bez struje!

Prištedeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude - prvi rođendan, pa bez torte. Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi. Najviše mi je žao što ne možemo da je krstimo kao ostalu decu, ali to će morati da pričeka, govori tužna mama Maša Vladisavljević i dodaje da su Milu svi zaboravili

Devojčica Mila Vladisavljević, koja je bila toliko nestrpljiva da se, u novogodišnje jutro rodila u autobusu, u četvrtak puni godinu dana. Međutim, umesto da dobije proslavu kako dolikuje, Mila će prvi rođendan proslaviti u mraku svog doma.

Ekipa "Alo" je zatekla porodicu bez struje jer su im je isključili zbog duga od preko 100.000 dinara. Tako, umesto da pripremaju slavlje za prvi rođendan najmlađeg člana porodice, svećica na Milinoj rođendanskoj torti biće jedina svetlost u domu Vladisavljevića. Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mesecu trudnoće, i otac Nikola dobio je otkaz jer je tehnološki višak.

- Polovinom juna sam i ja dobio otkaz. Jednostavno, jedinica u kojoj sam radio je prestala da postoji. Neke su premestili na novo radno mesto, mene su, eto, otpustili. Nisu uzeli u obzir da je Maša već dobila otkaz i da smo radili u istoj firmi. Od tada radim povremeno, ali sve je to od danas do sutra, a stigla je zima, pa posla nema uopšte - priča Nikola za "Alo".

Petoro Vladisavljevića živi od 17.000 materinskog dodatka. Predali su zahtev za socijalnu pomoć, ali je odbijena zbog nekoliko hektara zemlje koje poseduju. Maša priča da će Milin rođendan, nažalost, samo obeležiti jer nisu u mogućnosti za bolje.

- Prištedeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude - prvi rođendan, pa bez torte. Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi. Najviše mi je žao što ne možemo da je krstimo kao ostalu decu, ali to će morati da pričeka - govori tužna mama Maša jer su Milu, kako kaže, svi zaboravili.

- Prošle godine su svi obećavali kule i gradove, a ništa od toga nisu ostvarili. Uostalom, mi ne tražimo milostinju, samo tražimo da radimo kako bismo svojoj deci sami obezbedili sve ono što im treba - završava Maša.

(Telegraf.rs / Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona011

    29. decembar 2014 | 11:53

    Posle pisite kako se, eto, deca ne radjaju jer su zene sebicne,zele provod i zabavu, garderobu i sminku, provod na splavovima...evo kako je prosla zena koja je rodila, uprkos svemu, sad ce dete proslaviti rodjendan u mraku, a moguce i hladnoci...dobro dosli u pecinsko doba!

  • Nena

    29. decembar 2014 | 12:14

    Mnogo je ovakvih priča,mnogo je siromašnih a državu baš briga,političarima su plate po nekoliko stotina hiljada dinara i dokle god je tako SIT GLADNOM NEVERUJE. Treba im sve konfiskovati,dati im platu od 2oo eu a i držati ih nezaposlene neko vreme da osete kako je biti gladan pa bi možda nešto i promenili.Možda bi ih bilo sramota da uzimaju tolike plate kad ljudi nemaju šta da jedu, a ne da jedu u skupštini za 100 ili 200 dinara. Političari STIDITE SE, ako znate šta je to ?

  • Вук

    29. decembar 2014 | 16:17

    Лепо кажу да желе да раде и зараде за живот,а овде коментари пљуште свакакви,а то је оно у овој држави труло,што ти не дају да радиш и зарадиш...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA