UPRKOS SNEGU: Stabilna proizvodnja uglja u Kolubari!

Dobrom organizacijom rada, zaposleni Zimske službe EPS-a uspeli su da priteknu u pomoć i ekipama „Beogradputa” , i svi prilazi kopovima posuti su solju i rizlom, tako da nije bilo većih problema tokom prve ovogodišnje „prave” zimske noći.

  • 0

Sneg koji je tokom vikenda prekrio površinske kopove Rudarskog basena „Kolubara” nije ugrozio proizvodni proces najvećeg proizvođača uglja u Srbiji.

Proizvodnja na sva četiri aktivna površinska kopa u RB „Kolubara” odvija se u skladu sa vremenskim uslovima. Proizvodni bilansi nisu ugroženi, a pre prvih snežnih padavina i temperatura u minusu urađene su pripreme za zimski period.

Službe nadležne za prohodnost puteva na vreme su reagovale i prilazi svim sistemima jutros su bili očišćeni i sigurni. Ekipe Zimske službe „Pomoćne mehanizacije”, koje su do tada bile u pripravnosti, od trenutka kada su počele prve snežne padavine, uvele su danonoćno dežurstvo.

Tokom obe noći prošlog vikenda Zimska služba je posipala i čistila puteve na prilazima površinskim kopovima i svi zaposleni stigli su na vreme na svoja radna mesta. Od juče popodne na terenu su četiri kamiona sa plugom i posipačem, četiri skipa, dva ULT-a i tri grejdera, koji rade na čišćenju prilaznih puteva svim sistemima na četiri kopa „Kolubare”.

Svi prilazi kopovima posuti su solju i rizlom i većih problema tokom prve ovogodišnje „prave” zimske noći nije bilo. Utrošeno je oko 110 kubika smeše rizle i soli i oko 50 metara kubnih kopovske šljake.

Dobrom organizacijom rada, zaposleni Zimske službe uspeli su da priteknu u pomoć i ekipama „Beogradputa” na deonicama Stara Montaža - Strmovo i Stara Montaža -Mirosaljci.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA