PLATI, PA TUCI: U Srbiji je moguće da premlatite ženu, a da ne odgovarate za to?!

Tokom 2013. godine u novokneževačkoj opštini prijavljeno preko 90 slučajeva nasilništva u porodici, a procesuirano je svega osam. Od svih slučajeva koji su pokrenuti pred sudom, njih pet je oslobođeno optužbe jer su se nagodili sa državnim tužiocem i uplatili određenu svotu novca

  • 25

Savet za rodnu ravnopravnost opštine Novi Kneževac je nedavno organizovao Okrugli sto "Zajedno protiv nasilja nad ženama" koji se realizovao u okviru kampanje " 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Ovaj okrugli sto je predstavljao aktivnost koja se sprovodila na teritoriji Vojvodine s ciljem da se jača svest o različitim vrstama nasilja nad ženama, kako kod nas, tako i širom sveta.

Na debati su iznete zapanjujući podaci da je tokom 2013. godine u novokneževačkoj opštini prijavljeno preko 90 slučajeva nasilništva u porodici, a procesuirano je svega osam.

Od svih slučajeva koji su pokrenuti pred sudom, njih pet je oslobođeno optužbe jer su se nagodili sa državnim tužiocem i uplatili određenu svotu novca u donatorske svrhe.

Predstavnici Policijske stanice Novi Kneževac takođesu učestvovali u debati. Oni su kazali da javni tužilac, uprkos predatim dokazima, u pojedinim opštinama ne podnosi krivičnu prijavu protiv nasillnika ako je to delo počinio prvi put?!

Gošće Okruglog stola u Novom Kneževcu su bile Stojanka Lekić iz Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za ravnopravnost polova, Vesna Bjelić, Francuski isto iz Ženake parlamentarne mreže, i Anika Žiroš Jankelić, koje su predstavile strategiju za samnjenje nasilja nad ženama koju je usvojila pokrajinska Vlada.

Poslanice su najavile da je strategija predata na usvajanje na državnom nivou jer programska načela Ženske parlamentarne mreže su promocija prava žena, aktivno uključivanje u donošenje odluka , kao i jačanje i širenje demokratije u svim društvenim sferama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabrijela

    30. decembar 2014 | 20:01

    Nije ni cudo sto svake godine strada od 30 do 50 zena. Aman ljudi, pa monstrumi moraju biti kaznjeni.

  • Slavica

    30. decembar 2014 | 21:55

    Psihopate, kao što je bio i moj otac. Krvnički me je tukao, neosnovano, izživljavoao se, zbog svojih pokvarenih i nakaradnih misli. Svako, ko tuče svoje, je mnogo bolestan, i mora da ide da se pod hitno leči. Ja sam imala sreće, što i svima želim, ali pokazalo se da to neki nemaju. Begajte od takvih, glavom bez obzira. Može samo biti bolje, i ženi a pogotovo deci!

  • $BOGATAS$

    30. decembar 2014 | 20:55

    Ja na svoju devojku ili zenu koju jos nemam :D nikada ama bas nikad ne bih ruku podigao na nju ma cak je ne bih ni krivo pogledao :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA