Trepča ostaje u vlasništvu Srbije?

- Ovo je diplomatska pobeda Beograda i poraz Hašima Tačija i Mustafe - kaže izvor iz Prištine koji je dobro upućen u čitavu situaciju

  • 9

Zbog velikog pritiska međunarodne zajednice, Vlada Kosova je rano jutros usvojila predlog Zakona o restruktuiranju kojim se predviđa da rudnik Trepča uđe u proces reorganizacije, što bi značilo da Srbija ostaje većinski vlasnik ovog rudnika.

Mustafa i Tači, ne dirajte ono što je naše

Predlog Zakona o javnim preduzećima sa dnevnog reda kosovske skupštine je skinut, a njime je predviđano da Trepča postane JP u vlasništvu Kosova, piše Blic.

ONA JE SRPSKO BLAGO: Evo zašto Trepča NE SME pasti u ruke Albanaca! (FOTO)

- U toku je sednica predsedništva Skupštine Kosova. Rasplet je rešen. Ovo je diplomatska pobeda Beograda i poraz Hašima Tačija i Mustafe. Ova gospoda su pretrpela oštre kritike i pritiske međunarodne zajednice kojoj je pravo svojine svetinja, oko pokušaja jednostranog preuzimanja Trepče - rekao je izvor ovog lista.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Vučić: Nema spavanja do ponedeljka, problem Trepče mora biti rešen!

Inače, Fond za razvoj Srbije je vlasnik 55 odsto Trepče, a 20 odsto udela imaju kompanije iz Srije, dok ovaj rudnik zapošljava više od 3.000 Srba.

Podsetimo, kosovske vlasti za 2. februar najavile jednostrano preuzimanje Trepče, a premijer Aleksandar Vučić je danas istakao da misli da će glasanje u kosovskoj skupštini o predlogu zakona o ovom rudniku biti odloženo, kao i to da vlada na tom problemu radi sa međunarodnom zajednicom za koju veruje da je neutralna po tom pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LBJ

    19. januar 2015 | 14:19

    Ovako se cuvaju drzavni i nacionalni interesi Srbije. Ne moze se vise sa Srbijom jednostrano ili na silu.

  • Ivan

    19. januar 2015 | 15:34

    Daj Boze. Iskreno se nadam da ce ocva vlada uspeti u tome, posebno mislim na premijera Aleksandra Vucica.

  • 1389

    19. januar 2015 | 14:45

    KOSMET JE SRBIJAAAAAAAAAAAAAA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA