SRBI I HRVATI PUCAJU JEDNI NA DRUGE: Ovog puta za debele pare, kao psi rata!

Krajem januara se iz Zagreba u Ukrajinu uputilo dvadesetak ratnih veterana, bivših pripadnika međunarodnih vojnih misija, fudbalskih navijača, ali i dvojica 20-godišnjaka

  • 61

Ukrajinskoj vojsci se u borbama na istoku zemlje u poslednjih nekoliko dana priključila veća grupa dobrovoljaca iz Hrvatske. Mediji u Hrvatskoj izveštavaju da su se "za razliku od hrvatskih dobrovoljaca koji ratuju na strani Ukrajine, Srbi stavili u službu proruskih, separatističkih pobunjenika".

U bazi u Mariupolju stacionirano je desetak Hrvata, a krajem januara se iz Zagreba tamo uputilo dvadesetak ratnih veterana, bivših pripadnika međunarodnih vojnih misija, fudbalskih navijača, ali i dvojica 20-godišnjaka.

Oni su se priključili vojnom puku dobrovoljaca Azov, koju su organizovali učesnici Majdan-revolucije u Kijevu još u maju prošle godine kao jednu od prvih dobrovoljačkih jedinica u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova. Informaciju o odlasku hrvatskih boraca potvrdio je bivši dobrovoljac HOS-a Damir Markuš Kutina za lokalne medije.

- Tokom Domovinskog rata nama su u pomoć došli mnogi strani dobrovoljci, njih više od 500, među njima i Ukrajinci. Na tome smo im jako zahvalni pa su sada naši dobrovoljci odlučili da pomognu Ukrajini. Iz te grupe poznajem starije momke, veterane i neke navijače "Dinama", dvojicu od njih posebno dobro, i zato znam koliko je ta odluka bila teška i za njih i njihove porodice - objasnio je Kutina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Vodili su se dugi, nimalo laki razgovori: Ukrajina je daleko i jako je opasno. Poštujem njihovu odluku, ali razumem strah njihovih porodica pa im želim samo dobro i da nam se svi vrate - istakao je Kutina.

(Telegraf.rs/ Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    9. februar 2015 | 19:50

    Hrvati su plaćenici u okviru ukrajinskog paravojnog bataljona "Azov",a naši su dobrovoljci u okviru regularnih snaga Novorusije. To je ogromna razlika...

  • Anonimus

    9. februar 2015 | 20:02

    Gde bi ustaše drugo nego kod fašista

  • He

    9. februar 2015 | 19:19

    Fasista pomazu fasistima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA