DIŽU U VAZDUH BELU KUĆU I AJFELOV TORANJ: Teroristi objavili plan svojih budućih napada!

U poruci koji su objavili u četvrtak, oni su nabrojali gradove koje "žele" od Pariza i Rima do Jerusalima i Kabula. Takođe, on traži od muslimana da "odu u zapadnu Afriku i pridruže se braći borcima"

  • 18

Islamska država je objavila u četvrtak, putem audio-poruke svog portparola Abu Muhameda al Adnanija, kako želi da digne u vazduh Belu kuću, Big Ben i Ajfelov toranj.

Bilo je to prvo obraćanje javnosti Al Adnanija nakon dva meseca, a povod za poruku je bio prihvatanje lojalnosti nigerijske islamističke grupe Boko Haram koja je nedavno izrazila želju za priključenjem militantima samoproglašene Islamske države.

- Objavljujemo vam dobru vest o širenju kalifata na Zapadnu Afriku jer je kalif prihvatio lojalnost naše braće iz sunitske skupine za propovedanje džihada - objasnio je Al Adnani.

U poruci je nabrojao gradove koje ID "želi" od Pariza i Rima do Jerusalima i Kabula. Takođe, on traži od muslimana da "odu u zapadnu Afriku i pridruže se braći borcima".

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    13. mart 2015 | 16:19

    Ajde nek krenu valjda ce to onda pokrenuti ove koji sede i cekaju.

  • Maks

    13. mart 2015 | 20:30

    To su divljaci koji ne poštuju istorijske spomenike! Prvo hoće da unište piramide,sad Ajfelov toranj. Treba to spriječiti po svaku cijenu. Spomenike smo nasljedili,i trebaju se čuvati za buduće naraštaje.

  • Millos

    13. mart 2015 | 18:30

    Stvarno su smesne te budale. Pa gde je problem. Prekinumo sve ekonomsko- diplomatske odnosesa tim fanativima. Stavimo ih u yotalny izolaciju. I gotovo. Gde ce. Sa kim ce saradjivayi. Uvedti sankcije svim zemljama koje saradjuju i problem je resena. Postoji i radikalno- katastrofalno Izraelsko. resenje. Ali to ne zelum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA