Ovo je ispovest Srpkinje koja je prešla u islam! (VIDEO)

Snežanu Huriju Nikolić iz Smederevske Palanke su svi osim majke odbacili, rekavši da je sramota čitave familije, ali nju to nije obeshrabrilo u nameri da pređe u islamsku veru, i iako sada živi sama u iznajmljenom stanu, ona i dalje nastoji da bude primer mladima koji žele da promene svoju veru

Snežana Hurija Nikolić iz Smederevske Palanke, koja je preuzela islamsku veru i tvrdi da je postila Ramazan i pre nego što je postala muslimanka, potresla je prethodnih dana Srbiju.

- Osećala sam se moćno u trenucima posta - kaže Hurija i dodaje da je Šehade naučila kroz igru sa drugaricama, a kasnije, nakon Osnovne škole iz velike ljubavi i radoznalosti naučila je i ostale stihove iz Kurana.

Njena majka je prihvatila njenu odluku, ali nije htela da prihvati da stavi maramu na glavu.

Šehade je izgovorila u Altun Alem džamiji pred hafizom Irfan el. Malićem, i uprkos protivljenju njene majke, ubzro je upotpunila svoju veru stavljanjem hidžaba na glavu.

Osim majke, ostatak njene porodice je se odrekao, jer smatrajući da je porušila manastir i da je bruka za čitavu familiju.

- Iako sada živim sama u iznajmljenom stanu, nisam odustala, snaga imana i ljubavi prema islamu me vodi da i dalje budem primer mladim osobama - kaže ona.

Njena poruka u emisiji "Ženski muhabet" u kojoj je gostovala, je upućena roditeljima koji brane svojim ćerkama da nose hidžab i glasi:

- Pokrivanje nije smetnja, ono je zašitita koja poboljšava odnos među ljudima i zbližava ih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. mart 2015 | 00:52

    Sram te bilo...i bilo koga ko mijenja svoju vjeru...bog ti da sto si na rodjenje,a ja sam isto sto i ti sada...kad si svoje izdala ni nama takva ne trebas

  • SAMOSTALNI CAR

    15. mart 2015 | 09:10

    Samo vi pustajte te turske serije pa ce nam deca govoriti prvo turski! Mi smo stoka najgora.

  • ♡♥·♡

    15. mart 2015 | 11:02

    Nemam prava da komentarisem njena stvar.I ja sam muslimanka udata za srbina ali mi nije palo na pamet da menjam veru.....svako neka voli i postuje svoju veru i bicemo bolji ljudi ali mislim da ne treba pteterivati u tome jer to onda prelazi granicu normalnog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA