SRBI U HRVATSKOJ NE TREBA DA IMAJU PRAVO GLASA: Sramna izjava poslanika Bundestaga!

Josip Juratović koji je poslanik SPD-a u nemačkom Budestagu je takođe izjavio i "da u srpskoj vladi ima idiota koji tamo ne bi trebalo da budu"

  • 31

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u saopštenju da ga brine rasistički stav poslanika SPD u Bundestagu Josipa Juratovića, prema kome "Srbi u Hrvatskoj ne bi trebalo da imaju pravo glasa".

Vulin je najoštrije danas osudio izjavu poslanika Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Bundestagu Josipa Juratovića, koji je izneo rasističke stavove, saopštilo je Ministarstvo rada, dodajući da je Vulin pozvao Bundestag da se izjasni da li je to zvanična politika vladajuće nemačke koalicije.

Vulin je, reagujući na izjavu Juratovića, jedinog Hrvata poslanika SPD u Bundestagu, da "u srpskoj vladi ima idiota, koji tamo ne bi trebalo da budu, poput ministra Vulina", kao i "da bi ukinuo pravo glasanja dijaspori i manjinama na izborima", rekao da mu je drago zbog te izjave koja dokazuje da "primitivizam nije karakteristika samo Balkana, već ume da progovori i u Bundestagu", dodaje se u saopštenju.

Ministar rada je ujedno zatražio od nemačkog SPD da odgovori da li je to lični stav Juratovića, a od vladajuće koalicije u Bundestagu "da se izjasni da li deli njegovo uverenje da Srbi u Hrvatskoj ne treba da glasaju kao i da li je to zvanična politika Bundestaga", ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    15. april 2015 | 22:57

    To su iskrene reči jednog Hrvata,i upravo zbog toga više ne smemo da živimo sa njima u istoj državi. Ustaška bolest hara hrvatskim narodom,i oni se od nje nikada neće izlečiti.

  • Snezana яяя

    15. april 2015 | 23:26

    Tamo gde psi ne smeju da laju,i gradjani nemaju pravo glasa,a buduci svetac Alozije Stepinac,i Oluja legitimna akcija, tamo je i Bog odavno rekao laku noc,i od takvih ljudi odavno digao ruke,tamo glavnu rec ima satana.

  • lajka

    16. april 2015 | 00:04

    na svakom forumi hrvatsku nazivajte imenom koji oni vole po sopstvenom priznanjui..fasisticko genocidna tvorevina...anketa iz prosle godine kaze..: 87 % hrvata danas smatra da je fasizam prihvatljiv za njih...to su monstrumi sa kojima smo zivjeli 50 god...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA