STUDENTI, SPREMITE SE DA UČITE VIŠE: Više neće biti šest nego četiri ispitna roka!

Danas je jednoglasno doneta odluka o izmenama i dopunama Statuta UB na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu

  • 7

Vladimir Bumbaširević, Rektor UB, rekao je da je odluka doneta radi usklađivanja Statuta UB sa izmenjenim Zakonom o visokom obrazovanju, što je i obaveza univerziteta.

Na pitanje da li Savet UB može da razmotri izmenu člana 99. stava 2. navedenog zakona, kojim se reč "šest" zamenjuje rečju "četiri", kao i uputi vladi zahtev da se on preispita, Bumbaširević je rekao da se, u dogovoru sa odgovarajućim telima, to može učiniti, ali da se danas mora doneti odluka o usklađivanju pravnih akata.

Jednoglasno je doneta odluka o davanju saglasnosti da UB bude suosnivač "Naučno-tehnološkog parka Beograd" s udelom od 20 odsto koliko bi imao i grad Beograda dok bi vlada imala 60 odsto udela.

- Ovo je jedinstvena prilika za UB, pogotovo tehničke fakultete, da se studenti tu zapošljavaju, kao i da tu borave, rekao je državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Aleksandar Belić dodajući da je sredstvima Evropske investicione banke napravljen kompleks zgrada u blizini Zvezdarske šume, kojim privremeno upravlja Jedinica za upravljanje projektima (JUP).

Članovi Saveta UB su, takođe, doneli odluku da visina školarine na studijama pri Univerzitetu za master studije "Računarstvo u društvenim naukama" iznosi 120.000 dinara za narednu školsku godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule from Nis

    20. april 2015 | 21:16

    Samo lajte..ne zaboravite da postojite zbog studenata! Kad se isti dignu, povecacete na 7 a ne da smanjujete!

  • #DanasStudiraSvakaDzudza

    20. april 2015 | 21:39

    U svajcarskoj postoje dva ispitna roka, januar i juni. I nije lakse nego teze. Ali to je uredjeno, u srbiji mogu da razumem i 10 ispitna roka, pogotovo na fakultetima gde se selektuju studenti koji ce da polazu. Samo u tom slucaju vise ispitnih rokova, ovako i 4 je mnogo! Posle fakulteta treba da si strucnjak, ma kapacitet.. Koji je kvalitet diplomiranih koji su polagali gomilu ispita iz 5 puta. Posle zasto nase diplome nisu priznate. A znate sigurno ljude koji su neradom dosli do diplome i uz pomoc bubica i puskica.. Dajte molim vas. Ko je ozbiljan student ne treba mu 6 ispitna roka.

  • Hobit

    21. april 2015 | 02:12

    Jel vama u interesu da imamo manjak strucnih ljudi? Kao da vec nisu otisli van dobra vecina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA