POMAZIO SAM MRTVOG PRIJATELJA PO KOSI: Saša Janković o objavljenim dokumentima MUP-a

- Tačno je da su nađeni tragovi nitrata, ali zbog toga što sam svog prijatelja, koji je ležao mrtav, pomazio po kosi. Ušao sam u svoj stan 15 minuta posle njegove smrti, a pre mene su tamo bile najmanje tri osobe - rekao je Janković

  • 22

Zaštitnik građana Saša Janković večeras je potvrdio da je, posle samoubistva prijatelja iz pištolja 1993. godine, utvrđeno prisustvo baruta na njegovim rukama i da je do toga došlo jer je mrtvog prijatelja pomazio po glavi.

- Tačno je da su nađeni tragovi nitrata, ali zbog toga što sam svog prijatelja, koji je ležao mrtav, pomazio po kosi. Ušao sam u svoj stan 15 minuta posle njegove smrti, a pre mene su tamo bile najmanje tri osobe - rekao je Janković za Novosti.

Da li je ovo najmračnija TAJNA ZAŠTITNIKA GRAĐANA?!

- Sve ovo je izgubilo svaki smisao i ja dalje ne želim ništa više da komentarišem. Ovo je moj poslednji komentar u javnosti i više se neću oglašavati povodom ove stvari, koja je otišla apsurdno daleko i zadire u moj privatni život -  dodao je Janković.

Ranije večeras objavljeno je da je veštačenje "parafinske rukavice" sa ruku Saše Jankovića, posle samoubistva njegovog prijatelja u Jankovićevom stanu na Novom Beogradu 1993. godine, pokazalo je prisustvo nitrata na Jankovićevim rukama, odnosno kontaminaciju njegovih ruku barutnim česticama.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

U balističkom veštačenju koje je obavljeno povodom samoubistva 1. aprila 1993. godine na Novom Beogradu, navodi se da upoređivanjem čaura sa ispaljenom čaurom utvrđeno potpuno poklapanje.

U oružanim listovima vidi se da je Saša Janković 22. marta 1993. godine, 10 dana pre nego što se muškarac ubio tim oružjem, zvanično overenim sudskim ugovorom razmenio pištolje sa drugim licem.

Janković je, kako se vidi iz dokumenata, bio vlasnik pištolja CZ M-57 (tetejac), za koji je posedovao oružni list, i onda ga je razmenio sa osobom čije ime nije navedeno u dokumentu, a koja je posedovala dozvolu za pištolj CZ-99, kojim je 1.aprila izvršeno samoubistvo.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Policija je objavila kopije dozvola za oba pištolja - i Jankovićevog pištolja CZ M-57 i pištolja CZ-99, druge osobe.

Samoubistvo je, prema nalazima, izvršeno iz pištolja CZ-99.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    23. april 2015 | 07:47

    Treba diskreditovati Jankovica to je poenta . Cemu mi da se nadamo obicni gradjani ako im se zameris

  • Biljana

    23. april 2015 | 12:17

    Vidi,vidi...pojaviše se forenzičari-amateri,vi ćete sigurno rešiti slučaj!Nije uopšte pitanje šta se tada desilo-nego zašto se to sada izvlači na svetlost dana,kome smeta Saša Janković i to toliko da mu se smešta ubistvo???Zašto se najstrašnije i na monstruozan način vrši hajka na ovog čoveka,a psi goniči jure da ujedaju sa TV Pinka("Teška reč"-ko nije gledao nek pogleda).A,što se tiče njegovih primanja-ne zanima me ničije dok se ne utvrdi zašto se daje Jorgovanki Tabaković pola miliona dinara mesečno(mada sam ja i dalje naivna pa mislim da niko ne bi imao obraza da uzima tolike pare u ovoj krizi).

  • Box

    23. april 2015 | 08:44

    Ne znam... Da li je moguće da čestice mogu da ostanu nakon ''mazenja"? Pitanje je sa koje strane ruke su čestice identifikovane: u predelu dlana ili ih ima i na drugim mestima... S druge strane, treba videti ko je obustavio istragu protiv jankovića... Deluje da on izmišlja priču...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA