CRNOGORCI SE MASOVNO SELE: 700 građana za 5 dana napustilo zemlju. Evo zašto!

Građani severa Crne Gore masovno odlaze u EU, a evo i zašto

  • 47

Prema najnovijim podacima nevladine organizacije Euromost, od subote do srede je sa severa Crne Gore u države Europske unije, otišlo najmanje 700 građana.

CRNA GORA I HRVATSKA JAČE OD SRBIJE: Evo kako su Srbe POTUKLI Crnogorci i Hrvati u EU!

- Uzrok tom naglom povećanju odlaska su glasine da će evropske zemlje primati azilante do prvog maja. Međutim, mi očekujemo da će, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, mnogi biti dodatno ohrabreni, te da će se najveći broj iseliti po završetku školske godine -  tvrde u u toj nevladinoj organizaciji.

Euromost je pozvao crnogorskog ministra rada i socijalnog staranja Zoricu Kovačević, da nakon praznika poseti sever Crne Gore i s predsednicima opština razgovara o modelu na koji bi se emigracije zaustavile.

Foto:Wikipedia / Bojan7B Foto:Wikipedia / Bojan7B

Kako je saopšteno iz Euromosta, prevoz su proteklih dana organizovale skoro sve putničke agencije iz Novog Pazara, prenosi Radio televizija Crne Gore (RTCG).

HVALA VAM ŠTO POSTOJIMO: Bilbord zahvalnosti Rusiji u Crnoj Gori, ruski vojnik gazi NATO! (FOTO)

Predstavnici Euromosta su prisustvovali odlasku jednog autobusa, koji je, kako navode, građane iz Bijelog Polja odvezao do Novog Pazara, nakon čega će drugim autobusom otići za EU.

Iz Euromosta, takođe, tvrde da je još jedan pun autobus istog dana otputovao iz Rožaja.

- U kontaktu s novopazarskim prevoznicima smo doznali da su se u prevoz uključile sve tamnošnje agencije, od njih smo dobili podatke da su u subotu iz tog grada otišla četri autobusa građana iz opština sa severa Crne Gore prema državama EU, a u utorak dva, iz Bijelog Polja za vikend su otišla tri autobusa, u ponedeljak, utorak i sredu po jedan -  saopštili su iz te NVO.

Foto: www.montenegroholidays.com Foto: www.montenegroholidays.com

Tvrdi se i da građane prevoze i taksisti, te da su u utorak uveče videli kombi novopazarskih tablica, u pratnji malog auta koji su putnike uzimali ispred kuća, jer mnogi, kako kažu, ne žele da im se ne zna da odlaze u azil.

Prema tvrdnjama Euromosta, masovniji odlazak se očekuje kada se završi školska godina, jer porodice, kako navode, čekaju samo još to.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smeh

    30. april 2015 | 22:11

    Zašto se Crnogorci masovno sele u Srbiju? - Čuli nema posla!

  • Rulez

    30. april 2015 | 21:31

    Zivim u CG, najveci uspjeh je otici odavde, sve veza radi ali sve veza....znanje i fakultet ne traze.Zapošljavaju se ljudi koji imaju para i ko je tatin sin, nije bas politicki i tvrdim da smo u reg. Najgori cak i od Kosova

  • Matori

    30. april 2015 | 22:39

    Ma samo nek zaobidju Beograd i sve je OK

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA