ALBANCI PLJAČKAJU PO AERODROMIMA: Nemci upozoravaju na kriminalce sa Kosova! (FOTO) (VIDEO)

- To su kosovski Albanci, stari od 30 do 60 godina, koji veoma profesionalno rade - naveo je za nemačku televiziju "N-TV" predstavnik kriminalističke policije Dizledorf Jirgen Trin

  • 29

Oni su muškarci, stari od 30 do 60 godina, rade u timu i to visokoprofesinalno - tako nemačka kriminalistička policija opisuje ljude sa Kosova koji džepare putnike po dizeldorfskom aerodromu gde je lane bilo ukradeno 2.000 kofera.

- To su kosovski Albanci, stari od 30 do 60 godina, koji veoma profesionalno rade - rekao je za nemačku televiziju "N-TV" predstavnik kriminalističke policije Dizledorf Jirgen Trin i objasnio zašto su aerodromi omiljeni za takvu vrstu krađa.

- Tu postoje mnogi putnici sa skupim stvarima u koferima - rekao je Trin i dodao da je to izazov za lopove koji u toku dana na aerodromu pričine štetu od oko 2.600 evra.

Televizija upozorava putnike na trikove profesionalnih lopova.

U televizijskom prilogu vidi se jedan čovek, trgovac nakitom, kako sedi u nekom kafeu na dizledorfskom aerodromu, zatim pored njega jedan čovek ispušta par novčića i, dok time privlači pažnju žrtve, druga dvojica zakljanjaju vidik putniku, a četvrti čovek mu mirno odnosi kofer.

Printskrin: Youtube/n-tv deutch Printskrin: Youtube/n-tv deutch

Ta televizija je objavila da je od početka godine uhapšeno 30 osoba na Dizeldorfskom aerodromu i da je zato broj policajaca koji tamo "krstare" udvostručen.

Policija kaže da je od tada na aerodromu broj pljački putnika veoma smanjen, ali to, kako prenosi N-TV, ne znači da putnici mogu da odahnu, pošto se bande onda presele "operacije" na neki drugi aerodrom - na primer, onaj u Frankfurtu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA