Obama pričao o masakru u američkoj crkvi pa upotrebio reč CRNČUGA!

- Nismo još izlečeni od rasizma. To nije samo stvar otvorene diskriminacije i neljubaznosti kada se u javnosti izgovori reč crnčuga. Društvo ne može preko noći da izbriše sve što se događalo u proteklih 200 do 300 godina - rekao je Obama

  • 5

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je, komentarišući ubistvo devet Afroamerikanaca u jednoj crkvi u Čarlstonu, da Amerika očigledno nije prevazišla rasizam.

 

SILUJETE NAŠE ŽENE I ZAUZIMATE NAM ZEMLJU: Ubica je ovo uzvikivao dok je pucao u crkvi!

 

On je tom prilikom upotrebio i reč crnčuga i objasnio da to što se rasistički rečnik ne koristi u javnosti ne znači i da rasizma nema.

 

- Nismo još izlečeni od rasizma. To nije samo stvar otvorene diskriminacije i neljubaznosti kada se u javnosti izgovori reč crnčuga. Društvo ne može preko noći da izbriše sve što se događalo u proteklih 200 do 300 godina - rekao je Obama.

 

On je takođe kazao da je frustriran zbog jakog uticaja koji na Kongres ima Nacionalna asocijacija za vatreno oružje (NRA), organizacija koja lobira protiv ograničavanja i kontrole trgovine oružjem.

 

Američki predsednik okrivio je NRA za sprečavanje Kongresa da uvede strožu kontrolu nakon pucnjave u jednoj osnovnoj školi u državi Konektikat 2012. godine, kada je ubijeno 20 učenika i šest nastavnika. Obama je ipak dodao da poštuje činjenicu da su lov i sportsko streljaštvo važni mnogim Amerikancima koji poseduju oružje.

 

(Telegraf.rs / Beta / CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot #1

    22. jun 2015 | 18:11

    Ameri su najveci rasisti I bitange!

  • Gargamel

    22. jun 2015 | 17:56

    E moj Obama! Nisi ti još ni svestan šta,će vam sve sve desiti kad vas pritegne kriza. Biće kud koji mili moji. Pa u toj americi niko nikog nevoli. Tamo nema poštovanja. Kod vas se samooštuje dolar dog ga ima kad ga nebude bilo teško svima!

  • топлистанадреалиста

    22. jun 2015 | 20:29

    Сви сте ви фашисти!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA