PUTIN OSTAJE UZ SVOG PRIJATELJA ASADA: Rusija podržava režim u Siriji!

- Rusija će, i to je Putin potvrdio, podržavati sirijski narod i sirijsko rukovodstvo u rešavanju socijalno-ekonomskih problema u uslovima sadašnje krize, u njegovim naporima za jačanje svoje odbrambene sposobnosti pred terorističkom pretnjom - rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

  • 5

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je uverenje da će sirijski narod pobediti terorizam, ističući da politika Rusije usmerena na podršku Siriji, sirijskom rukovodstvu i narodu, ostaje nepromenjena.

SRBI SU MASAKRIRANI U SREBRENICI I NISU SILOVALI DEČAKE! Evo šta piše u PUTINOVOJ REZOLUCIJI koja je zapalila svet!

- Rusija će, i to je Putin potvrdio, podržavati sirijski narod i sirijsko rukovodstvo u rešavanju socijalno-ekonomskih problema u uslovima sadašnje krize, u njegovim naporima za jačanje svoje odbrambene sposobnosti pred terorističkom pretnjom - rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov posle razgovora sa šefom sirijske diplomatije Validom Mualemom u Moskvi, preneo je TAS S.

AFP prenosi da je Mualem rekao na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Lavrovom da je dobio Putinovo obećanje da će "podržati Siriju politički, ekonomski i vojno".

Kako izveštava RIA Novosti, Putin je na susretu sa Mualemom rekao da je situacija u Siriji vezana, pre svega, za agresiju međunarodnog terorizma, a da Sirija i zemlje regiona treba da se ujedine radi efikasne borbe protiv terorizma i krajnjeg radikalizma.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, sve zemlje regiona spremne su da daju doprinos u borbi protiv Islamske države (IS), i to se odnosi i na Tursku, i na Jordan i na Saudijsku Arabiju.

Ističući da Damask visoko ceni stav Rusije, Putina i Lavrova koji se zalažu za političko rešenje sirijskog konflikta, i izražavajući spremnost Sirije da uz podršku Rusije sarađuje sa zemljama regiona, Mualem je, kako prenose ruske agencije, optužio SAD da sponzorišu terorizam.

- Amerikanci traže političko rešenje (sirijskog), a pritom izdvajaju milijarde dolara za obuku terorista - rekao je sirijski ministar na susretu sa Lavrovom, prenosi TAS S.

- Nedavno je na jug Sirije prebačeno 2.100 ekstremista sa najnovijim oružjem u rukama. Amerikanci ne skrivaju svoju podršku tim teroristima - rekao je on.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Mualem je rekao da je glavni problem to što pogranične zemlje podržavaju teroriste u Siriji.

- Naš narod više od pet godina žrtva je zavere susednih država - rekao je sirijski ministar i dodao da je za formiranje međunarodne koalicije za borbu protiv IS, uz učešće Turske, Saudijske Arabije, SAD i Katara "potrebno veliko čudo, jer te zemlje, umesto da se bore protiv terorizma, podstiču ga".

- Ipak, mi bismo želeli ujedinjenje napora - rekao je Mualem, naglašavajući da Sirija uvek ima na umu iskustvo bivšeg Sovjetskog Saveza u borbi protiv fašizma.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Uvereni smo da će sirijski, kao i sovjetski narod, uspeti da pruži čvrst otpor terorizmu - kazao je on.

Lavrov je posle susreta sa sirijskim ministrom istakao da je zadatak međunarodne zajednice - suseda Sirije, Evropljana, Rusije, UN - ne da pokušavaju da nametnu nešto Sirijcima, već da stvore uslove za dijalog što šireg kruga učesnika, tokom kog bi mogle da dođu do saglasnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LSrbin

    30. jun 2015 | 21:32

    Bravo rusija

  • silvo62

    30. jun 2015 | 17:03

    sirska vlada in kurdi se borijo proti isilu.turki pa zdaj hočejo pomagati isilu

  • Miloje

    30. jun 2015 | 07:57

    Evropejci,vidite kako je Putin veran svojim prijateljima.E,to je čovek pa posle toga političar.Ima li ko u vašem svetu da je ovako veran.Ne verujem baš da su svi prevrtljivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA