AKO VIDITE OVOG ČOVEKA, ZOVITE POLICIJU: Terorista iz Tunisa krenuo u Srbiju?! (FOTO)

Policija i dalje traga za Rafikheom Taijarijem, za kojeg se sumnja da je jedan od saučesnika Sejfedina Rezguija, koji je ubio strane turiste u poznatom letovalištu

  • 46

Navodni saučesnik ubice koji je masakrirao 38 nevinih turista u Tunisu, pokušava da dođe do Evrope, rekla je njegova porodica.

UBICA IZ TUNISA PROŠAO OBUKU ZA DŽIHADISTE U LIBIJI: Njegovi saborci su uništili Bardo muzej!

Za Rafikhea Taijarija, kojeg je policija opisala kao opasnog, se veruje da je asistirao Sejfedinu Rezguiju u napadu na strane turiste u gradu Sus, u petak.

Porodica ovog 28-godišnjaka je otkrila se on trenutno nalazi u Libiji i da je u potrazi za brodovima koji prevoze migrante preko Mediteranskog mora. Policija traga i dalje za njim, kao i za Mohamedom bin Abdalahom, drugim saučesnikom.

- Policija zna da se nalazi u Libiji, ne razumem zašto nam pretresaju kuću - rekao je saučesnikov otac, Mohamed, koji pritom insistira da je njegov sin nevin.

Foto: Tanjug/AP/Tunisia TV1 Foto: Tanjug/AP/Tunisia TV1

- Napad se dogodio i ministri su rekli da mora da se otkrije ko je kriv, a pošto su im tajne službe u očajnom stanju, sada nas sve uznemiravaju - nastavio je priču Mohamed.

DOSTAVILI MU KALAŠNJIKOV "NA RUKE": Napadač iz Tunisa imao pomagače!

Rekao je da je njegov sin najstariji od trojice sinova i da je studirao na fakultetu za međunarodno poslovanje, kao i da zna engleski, francuski i italijanski jezik.

2012. godine je polagao ispite kako bi postao policajac, ali nije uspeo da dobije posao. Onda se zaposlio u korisničkom servisu, a potom kao računovođa.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Zvao je porodicu na svaka dva meseca, ali otac tvrdi da nije dao informaciju gde živi.

OČI U OČI SA UBICOM: Ovo je dosad neviđen snimak masakra u Tunisu! (VIDEO)

- Svi mladi koji odu u Libiju ili u Evropu, roditeljima ne govore gde su jer misle da ćemo ih mi sprečiti. Možda se uplašio pa je odlučio da ne ode u Evropu - kaže Rafikheov otac.

Policija i dalje traga za saučesnicima Rezguija, nakon što je objavljeno da je bio na kokainu kada je ubijao turiste na plaži u severnoj Africi.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Podsetimo, 38 ljudi poginulo je u petak u turističkom mestu Sus. Tuniski 23-godišnji student Rezgui izvukao je pušku "kalašnjikov" iz unutrašnjosti suncobrana i otpočeo krvavi pir na plaži i pored bazena hotela Riu Imperial Marhaba u Susu, pre nego što je ubijen.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA