OVO JE NAJLEPŠA BAKA U SRBIJI: Evo u čemu je tajna njenog neverovatnog izgleda! (FOTO)

Obično lepotu vezujemo za mladost, međutim, Srbija može da se pohvali i prelepim bakama. Dokaz je Beograđanka Ružica Belaćević

  • 5

Svima je poznato da su naše žene među najlepšim u Evropi. Pritom, to ne kažemo mi, nego stranci, koji mahom komentarišu kako od Srpkinja nema lepših žena!

Obično, međutim, lepotu vezujemo za mladost, no istina je da zapravo možemo da se pohvalimo i - lepim bakama.

Nedavno je u Beogradu održano takmičenje za najlepšu baku.

Žiri koji su činile javne ličnosti jednoglasno je odlučio da titulu ponese niko drugi do Beograđanka Ružica Belaćević koja ima 68 godina.

Na ovaj konkurs, saznajemo, prijavili su je sin i snaja tako što su poslali jednu njenu fotografju koja je izazvala pozitivne reakcije da bi potom poslali još jednu...

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ružicin sin Đorđe Čolaković kaže za Telegraf da njegova majka u početku nije ni znala za takmičenje i da je bila ravnodušna, sve dok nije došla do finala.

Inače, na takmičenju za najlepšu baku učestvovalo je preko 80 žena, a u finalu ih je bilo 10.

Glasanje se odvijalo na portalu "Balkanreportera" i na Fejsbuku, a u izboru najlepše bake učestvovao je i četvoročlani žiri u sastavu: Ognjen Amidžić, Žika Šarenica, voditeljka Rada Đurić i Zoran Kesić.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Odrasla sam na Topčideru. Pamtim kako smo se sankali po ulici na kojoj u to vreme nije bilo saobraćaja... Što se tiče izlazaka, i za vreme gimnazije, a i kasnije tokom studija sam izlazila samo jednom nedeljno i to subotom - priča Ružica za naš portal i nastavlja:

-  U to vreme izlasci nas mladih su se sastojali iz čajanki koje su se organizovale radi druženja, a u početku sam morala da budem u kući do 20, a kasnije do 22 sata.

Njlepša baka Srbije je završila Desetu beogradsku gimnaziju i Tehnološko-metalurški fakultet, a danas je ponosna majka troje dece i baka četvoro unučića.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Imam dva sina i ćerku i četvoro unučića. Ponosna sam na svoju decu... Svo troje su završili fakultete - kaže najlepša baka.

Ona se dosta dugo bavila i muzikom, a završila je osnovnu i srednju muzičku školu, svira harmoniku i klavir. Njenim stopama je, kaže, krenula i ćerka koja je zavšila Muzičku akademiju.

Ružica Belaćević kaže da je u vreme kada je završila fakultet bila velika potražnja za programerima i da je ona odlučila da postane programer što je i učinila upisom na Višu školu za primenjenu informatiku.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Tokom karijere je stalno radila na svom obrazovanju i veoma brzo napredovala u poslu, a u penziji je već osam godina.

Najlepša baka Srbije je veoma mlada duhom i prilično aktivna za svoje godine. Bavila se aerobikom, a sada rado ide na ples za koji kaže da je veoma opušta.

- Pored toga što uživam u druženju sa unucima koje obožavam, idem na ples. Ranije sam išla na aerobik i jogu. - kaže Ružica.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ona ističe da svoj pozitivan duh održava tako što izbegava negativne ljude.

Ružica Đurđević se oduvek isticala kao dobar đak i veoma skromno dete, međutim, izdvojila je nešto što kaže da će pamtiti čitavog života. Ona je , naime, imala priliku da bude gost na Titovom rođendanu.

- Bila sam sedmi razred kada me je direktorka škole pozvala na razgovor kako bi mi saopštila da sam kao odličan đak odabrana da prisustvujem proslavi Titovog rođendana. Išlo nas je pedesetak iz svih tadašnjih jugoslovesnskih država - priča najlepša baka i nastavlja:

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Nikad neću zaboraviti odlazak u Beli dvor, to je za mene tada bio veliki doživljaj. Tito se sa svakim od nas rukovao i malo popričao  Posle je usledila zakuska, a među posluženjem se našlo mnogo voća i slatkiša koje ja pre toga nikada nisam videla. Pamtim to kao jedno veliko i lepo iskustvo.

Njen sin, Đorđe Čolaković kaže da se njemu svidela ideja da se promovišu prirodno lepe žene i da je zato poželeo da prijavi svoju majku.

- Od samog početka su komentari na njene fotografije bili pozitivni, ali je ona bila pomalo ravnodušna i skeptična sve dok se nije našla u finalu - objašnjava Čolaković.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Najlepša baka dodaje da je i drugoplasirana takmičarka bila izuzetno lepa i dodaje  da je u konkurenciji sa njom bilo još 80 žena.

Mi smo se u razgovoru sa Ružicom uverili da je ova baka izuzetno pozitivna i mlada duhom.

(Jovanka Tetiković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA