KOLIKO SU TEK PRODALI? ŠVERCOVALI 100.000 tona TRULOG MESA, starog čak 40 godina! (VIDEO)

Meso je uglavnom iz Amerike, a prokrijumčareno je kroz Hongkong i Vijentan u običnim kamionima. Najcrnje je to što nikada nije prošlo inspekciju ili karantin

  • 6

U Kini je sanitarna inspekcija zaplenila neverovatnih 100.000 tona mesa starog između 30 i 40 godina koje je trebalo da bude isporučeno na tržište.

NEMAČKA: Pokvareno meso prodavali kao pileće viršle!

Ukupna vrednost mesa koje su kineski mediji nazvali "zombi meso" iznosi skoro 450 miliona evra. Među zalihama mesa starog 40 godina pronađene su svinjske nogice iz 70-ih godina i pilieće nogice i krilca iz 80-ih godina prošlog veka.

U akciji je razotkriveno 20 bandi i uhapšene su 22 osobe.

- Strahovito je smrdelo. Kamin je bio krcat. Umalo sam povratio kad sam otvorio vrata - ispričao je inspektor Žang Tao.

Meso je uglavnom iz Amerike, a prokrijumčareno je kroz Hongkong i Vijentan u običnim kamionima. Najcrnje je to što nikada nije prošlo inspekciju ili karantin. Nakon što je stiglo u Kinu, "zombi meso" ponovo je zamrznuto i poslato u različite krajeve ove zemlje.

Foto: CCTV5 Foto: CCTV5

Jang Bo, zamenik direktora carine u Čangžu prestonici provincije Hunan, upozorava da ovo meso sadrži opasne bolesti, kao što su ptičji grip i kravlje ludilo.

- Krijumčari smrznute hrane imaju mrežu koja pokriva celu zemlju, pa obračun s njima zahteva akciju u svim provincijama, pre svega u onim pogođenim - Hunanu, Gauangdungu, Guangsiju i Junanu - dodao je on.

S obzirom na to da meso ne može da se prodaje u običnim prodavnicama jer se vidi da je pokvareno i smrdi, "zombi meso" uglavnom kupuju vlasnici restorana u gradovima gde inspekcije nisu tako česte.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Oddity Central)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realni

    13. jul 2015 | 16:14

    Koliko je tog mesa doslo do nasih trpeza ?!

  • BeoGradjanin

    13. jul 2015 | 15:15

    Kakav pokusaj amerike da destabilizuje Kinu masovnim trovanjem i patogenima koje nosi ovo meso. Kakav zlocin!

  • Srb

    13. jul 2015 | 19:15

    Iz americke kuhinje ,naravno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA