AKO VAM KAPLJE VODA IZ KLIME NA ULICU, PLATIĆETE OGROMNU KAZNU: Pogledajte koje su cifre u pitanju!

Zbog vrućina koje traju nedeljama, u nekim stanovima je nemoguće izdržati bez uključene klime, ali problem nastaje kada voda koja se kondenzuje na njenoj unutrašnjoj jedinici koja hladi počne da kaplje ili curi sa fasada zgrada prolaznicima na glavu

  • 10

Prema Odlluci o komunalnom redu, klime koje su sve brojnije i sve više smetaju Nišlijama, moraju da budu postavljene tako da ne kaplju na javnu površinu, na susednu zgradu ili fasadu. U suprotnom, kazne za fizička lica su do 30.000, a za pravna do 500.000 dinara.

KLIMA UREĐAJI JEDU SRPSKU STRUJU: Ali ne brinite, imamo dobre vesti!

Zbog vrućina koje traju nedeljama, u nekim stanovima je nemoguće izdržati bez uključene klime, ali problem nastaje kada voda koja se kondenzuje na njenoj unutrašnjoj jedinici koja hladi počne da kaplje ili curi sa fasada zgrada prolaznicima na glavu.

Kako ''Južne vesti'' prenose, Nišlijka V. P. je ukazala na to da klima-uređaje, osim vlasnika stanova i kuća, ne postavljaju propisno ni u javnim preduzećima.

- Hoće li "Naissus" ikada da sredi klime koje cure na glavu? Ovde je autobusko stajalište, voda lije - prenele su ''Južne vesti'' izjavu Nišlijke koja često čeka autobus u Ulici kneginje Ljubice u centru Niša.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

S obzirom da način postavljanja klima-uređaja definiše Član 15. Odluke o komunalnom redu, koji propisuje da mora da bude "onemogućeno izlivanje kondenzata na spoljne delove zgrade, susedne zgrade i javnu površinu", o tome da li se to poštuje brine komunalna policija.

Milan Đorđević, portparol Odeljenja komunalne policije u Nišu, kaže da se reaguje po prijavama i isto postupa bez obzira na to da li je reč o privatnom ili pravnom licu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Prvo savetujemo kako problem da se reši i uglavnom predlažemo da se voda preusmeri kroz oluk i zatim dogovaramo kada da dođemo u kontrolu. Ako vlasnik klime odbije da sarađuje, onda pišemo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka - objašnjava Đorđević.

U tom slučaju sud određuje visinu kazne. Ona se za ovaj prekršaj za fizička lica kreće od 5 do 30 hiljada dinara, za preduzetnike od 10 do 50 hiljada dinara, a za pravne subjekte od 50.000 do pola miliona dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    1. avgust 2015 | 14:48

    Ok znaci platice i opstoma stari grad sa koje kaplje? RFZO u Nemanjinoj sa koje kaplje?

  • kk

    1. avgust 2015 | 14:42

    Sve smo probleme rešili u državi, ostao samo ovaj...!!!

  • Krajisnik

    1. avgust 2015 | 14:19

    Odlicno... Samo kaznjavajte... Ali sve jednako... Nemoj da preskacete Miskovica i kompaniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA