RAJKO MILOŠEVIĆ GERA PRVI PUT NA NIŠVILU: A evo koga ćete još imati prilike da vidite!

Rajko Milošević Gera nastupiće prvi put na Nišvilu i raduje se susretu sa ovdašnjom publikom, a najavio je i svoju izložbu stripova u okviru pratećih programa festivala

  • 0

U  Kulturnom Centru Beograda danas je predstavljen program ovogodišnjeg Nišville Jazz Festivala, koji će se održati od 13. do 16. avgusta u Nišu.

Marčelo & ''Napeti Quintet'' i ''Ničim izazvan'' na Nišvilu!

Prisutnim novinarima obratili su se Ivan Blagojević - direktor Nišville festivala, Jovan Maljoković - džez muzičar (dobitnik nagrade festivala za životno delo) i Rajko Milošević Gera - renomirani strip autor i bluz gitarista koji će na Nišvilu nastupiti sa bendom Texas Flood.

Direktor festivala Ivan Blagojević je u svom obraćanju predstavnicima medija između ostalog pomenuo i problem sa prostorom u tvrđavi i teškoćama sa dobijanjem dozvole.

Među pokroviteljima festivala Blagojević je izdvojio Turističku Organizaciju Srbije koja je prepoznala značaj festivala, a naznačio je i pomoć 400 volontera koji će ove godine imati veliku ulogu u svim segmentima organizacije festivala.

Foto: Promo Foto: Promo

Jovan Maljoković se zahvalio Nišvilu što je primetio njegovo 30-ogodišnje zalaganje u oblasti jazz muzike i to nagradio nagradom za životno delo. Dodao je i da su jazz festivali kao svetlo u mraku u Srbiji u vreme opšteg neukusa koji vlada na domaćoj muzičkoj sceni.

Rajko Milošević Gera nastupiće prvi put na Nišvilu i raduje se susretu sa ovdašnjom publikom, a najavio je i svoju izložbu stripova u okviru pratećih programa festivala.

Foto: Promo Foto: Promo

U ulozi zlatnog sponzora festivala, već sedmu godinu zaredom, nalazi se Naftna industrija Srbije,  koja je u okviru svoje tradicionalne podrške festivalu organizovala  muzički konkurs "Daj glas za Nisville".

Četiri pobednika imaće priliku da nastupe na najvećem  džez festivalu u regionu.  Na ovaj način, u skladu sa svojim sloganom "Budućnost na delu", kompanija nastoji da doprinese razvoju i promociji kulturnih vrednosti i afirmaciji talentovanih muzičara širom zemlje.

Foto: Promo Foto: Promo

Po završetku press konferencije pred mnogobrojnom publikom održan je koncert na platou kod fontane ispred Galerije Art Get Kulturnog Centra Beograda na kome je nastupio electro swing sastav "Master Flow & Midnight Jazzdance Band", jedan od mnogobrojnih učesnika ovogodišnjeg Nišville Jazz Festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA