RAFALI ODJEKIVALI FERGUSONOM: Policija UPUCALA druga Majkla Brauna, Afroamerikanca čije je UBISTVO Ameriku diglo na noge! (FOTO) (VIDEO)

Policija navela da je teško ranjeni muškarac bio naoružan ukradenim pištoljem i da ga je policija jurila, a identifikovao ga je njegov otac i rekao da je bio blizak prijatelj Majkla Brauna

  • 0

Muškarac koji je otvorio vatru na policiju tokom protesta u Fergusonu u američkoj državi Misuri, teško je ranjen u unakrsnoj vatri koja je usledila sa lokalnom policijom, saopštila danas okružna policija Sent Luisa.

PONOVO HAOS U FERGUSONU: Pucnjava u gradu gde je beli policajac ubio crnog tinejdžera!

Upucani muškarac je hospitalizovan u kritičnom i nestabilnom stanju i bio je podvrgnut hiruškoj operaciji, potvrdio je šef te policije Jon Belmar novinarima.

Belmar je rekao da je jedan policajac zbrinut pošto je zadobio posekotine na licu kada je pogođen ciglom, u blizini mesta gde je nenaoružanog crnog tinejdžera prošle godine u Fergusonu ubio beli policajac, prenela je agencija Rojters.

Policija navela da je teško ranjeni muškarac bio naoružan ukradenim pištoljem i da ga je policija jurila.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Njegovo ime i starost nisu saopšteni, navodi BBC, ali dodaje da su četiri policajca suspendovana, zbog incidenta.

Belmar je naveo da "oni koji su započeli pucnjavu nisu bili demonstranti već kriminalci".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

AFP navodi da najnovija pucnjava usledila posle su dve rivalske grupe razmenile unakrsnu paljbu sinoć, u kasnim večernjim satima.

Jedan muškarac koji je bežao sa mesta incidenta naleteo je na četiri detektiva u civilu u kombiju, otvarao vatru na njih i udario njihovo vozilo, rekao je Belmar novinarima.

YouTube / Ruptly TV

OVO JE PRAVI RAT: Pogledajte surovost američke policije prema demonstrantima (VIDEO)

Policija je uzvratila vatru, a zatim potrčala za muškarcem i ponovo otvorila vatru na osumnjičenog koji je zatim pao, naveo je Belmar.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

U Fergusonu je sinoć obeležena godišnjica ubistva Majkla Brauna komemorativnim maršom u njegovu čast, koji je završen nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dve osobe, saopšteno je ranije.

Nekoliko minuta pošto su se čuli pucnji, fotoreporter agencija Asošijeted presa video je muškarca kako nepomično leži potrbuške, obliven krvlju, iza jednog restorana, što je zatim potvrdio i njegov kolega novinar.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ranjenog muškarca identifikovao je njegov otac, koji je rekao da se on zove Tajron Haris, da ima 18 godina i da je bio blizak prijatelj Majkla Brauna. 

U Ferguson, grad sa oko 21.000 ljudi, uglavnom Afro-amerikanaca, ovog vikenda su stigli mnogobrojni borci za ljudska prava, verski lideri i drugi ljudi, kako bi obeležili godišnjicu ubistva 18-godišnjeg Brauna, koji je poginuo u sukobu sa belim policajcem 9. avgusta 2014.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ubistvo Brauna i drugih crnaca u okršajima sa policijom su izazvali višemesečne proteste u Fergusonu i širom SAD, koji su ponekad prerastali u nemire, a takođe je rezultovalo jačanjem pokreta "Životi crnaca su važni", koji je ukazao na poremećene odnose između policije i manjina u mnogim američkim gradovima.

Pogledajte video:

YouTube / RT

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA