HAOS U MAĐARSKOJ SE NASTAVLJA: Autom uleteo u grupu izbeglica, jedna osoba poginula!

Jedna osoba je poginula, a drugoj se lekari bore za život kada je automobil pokosio izbeglice koje su pešačile po putu

  • 14

Jedna izbeglica je poginula, a druga je teško povređena, nakon što je sinoć u okolini Reskea putnički automobil naleteo na grupu izbeglica.

MAĐARI SU LOŠI I TUKU NAS, HOĆE DA NAM UNIŠTE BUDUĆNOST: Migranti opet probili kordon, policija uzvratila suzavcem

Nesreća se dogodila pre ponoći kada je putnički automobil naleteo na tri osobe iz grupe izbeglica koje su se peške kretale putem u pravcu Segedina, navodi se u saopštenju mađarske policije. Povređene je zbrinula medicinska ekipa, a druge izbeglice su se razbežale sa mesta događaja.

Policija radi na rasvetljivanju ovog slučaja.

Prema navodima televizije M1, i tokom noći su na srpsko-mađarsku granicu pristizali autobusi iz pravca Subotice, a procena je da je samo tokom prethodne noći "zelenu granicu" dve zemlje prešlo više stotina izbeglica.

Foto: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Svi oni se usmeravaju ka Sabirnom centru, koji je ovog jutra bio gotovo prazan nakon štu su prethodno izbeglice autobusima prebačene u prihvatne centre.

Na području pogranične Županije Čongrad, prema podacima mađarske policije, tokom jučerašnjeg dana je registrovan rekordan broj izbeglica - 3.011 je ilegalno prešlo granicu Srbije i Mađarske, a među njima je bilo 661 dete.

Najveći broj izbeglica registrovan je u okolini Reskea, a među njima najviše ih je bilo iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Na teritoriji čitave Mađarske juče je registrovan 3.321 ilegalni prelazak granice, a protiv 20 osoba, među kojima je bilo i državljana Srbije, pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi, kao i tri postupka zbog falsifikovanja dokumenata.

Protiv 22-godišnjeg državljanina Srbije je pokrenut postupak zbog krijumčarenja 17 izbeglica iz Sirije u minibusu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/ Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • тхеиксфајлс

    10. septembar 2015 | 11:20

    Шта ће људи на сред ауто-пута?! Када буду кренули да вам кампују у дворишту или испред зграда можда ћете се и пробудити!

  • krijumcarenje

    10. septembar 2015 | 10:42

    kod nas se pomaganje ovim nesrecnim ljudima i dalje zove krijumcarenje, ceo svet trazi da im se pomogne kad mi pomazemo nasi nas strpaju u zatvor, pa ako ih vozi normalno je da im i naplati sta je tu sporno ???

  • Maja

    10. septembar 2015 | 12:15

    Fašisti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA