NAJNESREĆNIJI MILIJARDER NA SVETU: U trenutku kada sam se dokopao novca život mi je potpuno uništen

Markusa je ostavila devojka sa kojom ima ćerku, izgubio je "prave" prijatelje i ostao zatočen između ogromne vile u kojoj priređuje žurke i noćnog provoda na Beverli Hilsu

  • 9

Markus Person (36) vodi težak život. Ove godine je Majkrosoftu prodao svoju video-igru Majnkraft za 2,5 milijarde dolara i sada nema razloga da ustaje iz kreveta i više ga ništa ne motiviše. Život mu je postao pakao.

OVAJ ČOVEK JE UPRAVO ZARADIO 2,2 MILIJARDE EVRA, A MNOGO JE TUŽAN: Nećete verovati koji je razlog za ovo

Švedski programer je razbesneo mnoge kukajući na Tviteru zbog užasa koje svakodnevno proživljava.

- Sada sam na Ibici. Izlazim sa prijateljima, odjednom sam poželjno društvo za poznate, ali nikada u životu nisam bio usamljeniji - napisao je Markus i momentalno postao centar pažnje na društvenim mrežama.

Milioni dece širom sveta obožavaju ovu igru i provode sate i dane igrajući Majnkraft, ali autor igrice tvrdi da su mu milijarde upropastile život.

- Kada imate sve, problem je što više nemate razloga da se trudite, a ljudska interakcija postaje nemoguća zbog neravnoteže. Imao sam predivnu devojku, ali ju je bilo strah od mene i ovog života pa je otišla sa nekim ko joj je ponudio normalan život. Dok sam u Švedskoj, sedim i gledam svoj odraz u ogledalu, čekajući da prijatelji koji imaju posao ili familiju nađu vremena za druženje - objašnjava Markus nepunih godinu dana nakon što je posto milijarder.

IGRICA KOJA JE ZALUDELA SVET: Evo šta sve treba da znate o Minecraftu! (FOTO) (VIDEO)

Markusova namera je bila da pokaže da i "bogataši plaču" ali njegovi problemi nisu našli mnogo simpatizera. Kada je video reakcije ljudi, shvatio je šta je učinio pa se izvinio.

- Svima koji imaju stvarne proleme se izvinjavam što sam skrenuo na sebe svu medijsku pažnju. Držite se!

Slučajni milijarder odrastao je u problematičnoj familiji skromnih prihoda na selu u Švedskoj, a lek od loše atmosfere i priče u familiji nalazio je na internetu. Već sa osam godina je dizajnirao svoju prvu igricu.

Markusov svet je prazan, virtueln svet u kome se sve gradi od kockica sličnih lego kockama. Nema konkretnih pravila ni ciljeva, gradi a Markusov osamljeni svet ometa jedino povremeni dolazak zombija ili divovskog pauka.

Uspeh Personove igrice je neverovatan: i danas se sve više gugluje, više nego Biblija, Hari Poter ili Džastin Timberlejk.Čak je i Varner Bros prošle godine od kompanije otkupio prava kako bi istražio mogućnost da napravi film.

Ipak, dok Markusova igrica postaje sve poželjnija i popularnija, Markus je sve usamljeniji. Na njegova iskrena jadanja o tome kako mu je život postao pakao ljudi su reagovali sa neodobravanjem, čak su padali i vrlo neprijatni komentari na Tviteru, a Markus je isprovociran jednim od njih odgovorio pitanjem da li neko želi da kupi njegov udeo pa da može mirno da nastavi sa životom. On ne želi da ga svet mrzi, samo želi da učini pravu stvar.

PRELAZI NA IGRICE? Microsoft kupio čuveni Minecraft za 2,5 milijarde dolara

Ovu programerovu ponudu na Tviteru, koju je napisao u polušali Majkrosoft je ozbiljno shvatio. U roku od nekoliko meseci Markus je prodao svoj udeo i sada je opet slobodan. Svoju novoosvojenu slobodu odlučio je da iskoristi da bi "živeo život". Kupio je naskuplju nekretninu na Beverli Hilsu. Ugrabio je zdanje od 7000 kvadratnih metara, sa osam spavaćih soba u kojem posebno mesto ima soba sa slatkišima. Zatim se posvetio zabavama na kojima zna da potroši i 180 hiljada dolara.

Markusa je ostavila devojka sa kojom ima ćerku, izgubio je "prave" prijatelje i ostao zatočen između ogromne vile u kojoj priređuje žurke i noćnog provoda na Beverli Hilsu. On je žudeo za normalnim životom u kome se cene prave vrednosti, ali ga je moć novca odvela u društvo onih koji imaju sličan "problem" kao Markus. Ipak, kada se iskreno požalio svetu, naišao je na neodobravanje i negativne komentare.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Jutarnji. hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damjan

    15. septembar 2015 | 13:13

    Neka prebaci pare na moj racun pa cu ja da prozivljavam pakao umjesto njega a on neka se vrati starom zivotu.

  • Nana

    15. septembar 2015 | 14:36

    Batice doniraj humanitarno i rešen problem, motivacija vraćena. Hvala.

  • Nana

    15. septembar 2015 | 14:34

    Nije sreća para puna vreća.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA