Rekao sam im "VI ALBANCI STE PRVI POČELI!": Ovo je Srbin koji je uneo DRONOVE U ALBANIJU!

Dragan se profesionalno bavi snimanjem iz vazduha i u tu zemlju se zaputio poslovno, ali carinicima nije bilo dovoljno što je imao pozivno pismo turističke organizacije Albanije

  • 3

Na graničnom prelazu sa Albanijom Dragan Trifunović je sinoć imao veoma neprijatno iskustvo jer su ga albanski graničari držali 4 sata zbog toga što je u zemlju unosio dronove.

Naime, Dragan se profesionalno bavi snimanjem iz vazduha i u tu zemlju se zaputio poslovno, ali carinicima nije bilo dovoljno što je imao pozivno pismo turističke organizacije Albanije. Ovu informaciju su albanski mediji preneli kao pretnju, tačnije pod naslovom "uhapšen Srbin sa dronovima na granici", a nju se ubrzo preneli i srpski mediji.

UHAPŠEN SRBIN SA DRONOM NA GRANICI: Albanci tvrde da je spremao osvetu za incident sa dronom u Beogradu!

Međutim, ovim povodom se oglasio i Dragan koji je objasnio šta se zapravo desilo:

- Osvanuo sam u albanskim vestima. Desno piše nešto u fazonu "carinici na granici zaustavili Srbina sa profesionalnim dronovima"... Je*o me ko me pozvao u Albaniju da snimam. Ništa im ne znači što imam pozivno pismo da treba da snimamo za njihovu turističku organizaciju i promociju Albanije. Takav "tretman" nisam nikada ni na jednoj granici doživeo. Pretresli su mi ceo auto i sve stvari, ali je još veći crnjak što to rade otprilike svima sa stranim tablicama. Neke mlade Poljake, koji su očigledno krenuli na more, su isto komplet ispretresali i još doveli psa da pronjuska da nema droge neke. Pored toga još gori smor je sa Ata karnetom. Piše da je Albanija u Ata sistemu, ali za proceduru koja na drugim granicama traje par minuta ovde sam sinoć izgubio 4h da bi uradili komplet špediciju kao za neki šleper i još mi naplatili 50 evra. A od jutros sedim na carinskom terminalu u Tirani dok agencija koja me zvala pokušava da sredi papire... HOROR -  napisao je jutros Dragan na svom fejsbuk profilu i dodao da mu je carinik priznao da se plaše dronova:

- Svađam se sinoć sa šefom carine i kažem da takav tretman i maltretiranje nisam nigde na svetu doživeo. Kaže on "we are afraid of the drones!" (mi se plašimo dronova) A a njemu "you started first" (vi ste prvi počeli)".

Inače, najpre se pojavila vest da je jedan Srbin uhapšen na granici sa Albanijom i da policija sumnja da je dron pripremao za uzvratnu fudbalsku utakmicu Albanija -Srbija, koja treba da se održi 8. oktobra na stadionu Arena u Elbasanu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA