JOŠ JEDAN PROBLEM: RADIKALNI ISLAMISTI regrutuju izbeglice čim dođu u Nemačku!

Putevi kojima se izbeglice kreću isuviše su opasni za teroriste, jer bi tako rizikovali smrt ili mogućnost da budu otkriveni, naveo je Masen

  • 3

Predsednik nemačke Federalne kancelarije za zaštitu ustava (BfV) Hans Georg Masen upozorio je da radikalni islamisti - salafisti pokušavaju da regrutuju muslimane sunite među izbeglicama u Nemačkoj, nudeći im pomoć.

OVAKO SE KURDI RUGAJU IZBEGLICAMA: Iz Sirije beže muškarci, a žene ostaju da se bore (FOTO)

- Mi pratimo ponašanje salafista kao filantropa i humanitaraca koji namerno žele kontakt sa izbeglicama i zatim ih pozivaju u određene džamije da bi ih regrutovali za svoju stvar- rekao je Masen za list "Rajniše post".

On je umanjio strahovanja da bi Islamska država (IS) mogla da pokuša da pošalje svoje terorističke odrede prerušene kao izbeglice u Nemačku, rekavši da su BfV i Federativna obaveštajna sluzba (BND) pratile mnoštvo tragova i da nisu pronašle bilo kakve znakove da je tako nešto u pitanju, prenela je agencija Rojters.

NEMAČKA UKINULA ŠENGEN: Kontrola na granici, mobilisano na stotine policajaca!

Putevi kojima se izbeglice kreću isuviše su opasni za teroriste, jer bi tako rizikovali smrt ili mogućnost da budu otkriveni, naveo je Masen.

Rojters navodi da su stručnjaci za bezbednost naveli da je rizik da bi terorističke grupe poput ID (Islamske države) mogle da tako prokrijumčare ekstremiste u Evropu pod okriljem velikog talasa izbeglica, mnogo manji nego što neki političari ukazuju.

Nemačka vlada ove godine očekuje oko 800.000 izbeglica, pre svega muslimana iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. septembar 2015 | 11:50

    Pa IS slusa komande iz Amerike ,zato se i ne mesaju sa izbeglicama.

  • major Milan Tepic RSK

    20. septembar 2015 | 20:25

    A sta je tu novo to je ocekivano samo se postavlja pitanje protiv koga ce biti upotrebljeni meni se nesto cini da ce ovaj put veliki dio njih biti poslan da ratuju protiv Rusije a ako prezive vratit ce se na Balkan da se zahvale za prolaz preko Bakana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA