U BIH SE SPREMAJU NA NAJGORE: Sve izbeglice koje nemaju gde krenuće prema Bosni

- Sada kada se sve granice zatvaraju, svi koji nemaju gde krenuće prema BiH. Lično ne računam na brojku manju od 10.000, a zasigurno će biti mnogo veći broj - izjavio je načelnik Službe za strance pri Ministarstvu bezbednosti BiH Izet Nizam

  • 14

Izbeglički talas koji je preplavio Evropu sigurno će se preliti i na Bosnu i Hercegovinu, a to će se dogoditi onog trenutka kad Hrvatska zatvori svoje granice za njihov prolazak, izjavio je načelnik Službe za strance pri Ministarstvu bezbednosti BiH Izet Nizam.

ŽAO MI JE ŠTO JE HRVATSKA HUMANOST TRAJALA DVA DANA: Vulin upozorio Hrvate da ne zatvaraju granicu!

On je ocenio kako Hrvatska neće imati drugog izbora nakon što popuni kapacitete za zbrinjavanje izbeglica. Nizam navodi da to može da se dogodi već nakon što u Hrvatsku stigne do tri hiljade migranata.

- Sada kada se sve granice zatvaraju, svi koji nemaju gde, krenuće prema BiH. Lično ne računam na brojku manju od 10.000, a zasigurno će biti mnogo veći broj - izjavio je Nizam.

U Imigracionom odeljenju kod Sarajeva kojim upravlja ova služba postoje kapaciteti za smeštaj najviše do 300 ljudi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vlastima BiH trenutno su na raspolaganju i dva na pola ispraženjena naselja koja su ranijih godina služila pre svega za smeštaj prognanih, ali ukupni smeštajni kapaciteti i time su ograničeni na oko hiljadu osoba pa se traga za napuštenim vojnim objektima koji bi mogli da se stave u funkciju.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W211

    18. septembar 2015 | 12:31

    Šta reći? Amerika nas taktički uništila i sada će nas dokrajčiti. Ne samo Balkan nego čitavu Evropu.

  • Nk

    18. septembar 2015 | 11:47

    Pa to su njihovi muslimani. Kad mozemo mi Pravoslavci da ih prihvatimo, mogu i oni. I onako su im ovi ljudi pomagali u ratu sa Srbijom.

  • Hrvatska

    18. septembar 2015 | 13:21

    Među ovim migrantima ima i kršćana Sirijaca. Nisu sve muslimani.Bilo je na vijestima na Katoličkom Radiju.Nosili su krunice sa raspetim Isusom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA