KRITIČNO U MAĐARSKOJ: Orban proglasio krizno stanje u šest regiona

Krizne mere se primenjuju od osam časova jutros i ostaće na snazi do 18. marta sledeće godine, prenosi MTI

  • 2

Premijer Viktor Orban je danas, zbog izbegličke krize, proglasio krizno stanje u regionima Zala i Vas na zapadu zemlje, kao i u Baraniji i Šomođi na jugozapadu,

MAĐARI NEUMOLJIVI: Tokom noći počeli da dižu ogradu i prema Hrvatskoj!

Krizne mere se primenjuju od osam časova jutros i ostaće na snazi do 18. marta sledeće godine, prenosi MTI. Ministar inostranih poslova Peter Sijarto najavio je sinoć da će krizno stanje biti prošireno na Baranju i Somođi zbog "kolapsa hrvatskog imigracionog sistema". On je na konferenciji za novinare oštro kritikovao Hrvatsku zbog toga što ne registruje izbeglice i ne obezbeđuje odgovarajuću pomoć, čime je "dokazala da nije spremna da se pridruži zemljama šengena", kako se izrazio.

- Hrvatska umesto da obezbeđuje pravilnu pomoć izbeglicama i registruje ih, šalje ih prema Mađarskoj i Sloveniji - kaže Sijarto i dodaje da se "hrvatski sistem pružanja pomoći izbeglicama srušio za samo jedan dan krize".

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    18. septembar 2015 | 14:05

    Sad još da proglasi vanredno stanje i pozove Nato da ih brani.

  • Milorad

    19. septembar 2015 | 11:08

    Orban treba samo trasportovati izbjeglice prema njemackoj ,francuskoj,engleskoj.amerika je napravila sa ovim zemljama pokolj i egzodus bliskog istoka,stoga moraju sami prihvatiti te ljude i zausta iti svoje krvnicke pohote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA