CELO SRPSKO SELO PRELAZI U ISLAM? Ovi Srbi menjaju VERU i prete PARTIJARHU IRINEJU

Meštani sela Šopić, nadomak Lazarevca napisali su pismo patrijarhu Irineju kako bi sprečili lokalnog paroha da im sruši crkvu ili će kolektivno preći u islam

  • 89

Meštani sela Šopić, nadomak Lazarevca napisali su pismo patrijarhu Irineju kako bi sprečili lokalnog paroha da im sruši crkvu. Oni u pismu mole patrijarha za pomoća, a ukoliko ona izostane prete da će kolektivno preći u islam!

- Ako ne dobijemo vašu podršku, koju očekujemo kao vernici i vaši ikreni mirjani, bićemo prinuđeni da, bože me prosti, pređemo kolektivno u islam kako bismo po pozitivnim zakonima Republike Srbije dobili bolju zaštitu za naše objekte i da kao naši stari mučenici na taj način čpuvamo našeg Gospoda Isusa Hrista u srcu, a na glavu stavimo bilo koju kapu koja će nam omogućiti da od bahatosti i bilo čije samovolje zaštitimo naše svetinje - piše u pismu koje su meštani Šopića uputili patrijarhu.

Nevolje su počele kad je selo u julu prošle godine pogodilo nezapamćeno nevreme. Za samo nekoliko minuta tornado je oduvao krovove sa stotinak kuća i čitav zvonik crkve stare 150 godina.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Meštanin Predrag Lazarević kaže da mu nisu jasni motivi kojima se rukovodio pop Mirko kad je odlučio da sruši staru crkvu.

- Geolog sam po struci i vrlo dobro znam da ispod crkve nema nikakvog klizišta. O popovoj tvrdnji da temelji nisu dobri uludo je i trošiti reči ako se zna da crkva na svom mestu stoji netaknuta gotovo 150 godina - kaže Lazarević, potomak jednog od graditelja crkve.

On ističe i da su svi pokušaji za dogovor bili bezupešni.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    6. oktobar 2015 | 09:07

    Eeee Srbijo medju krompirima...pa ne treba bre nama niko,dovoljni smo mi sami sebi da se.....

  • crni gruja

    6. oktobar 2015 | 07:25

    Tacno je da su naši preci prešli u islam da bi ocuvali živote svojih najmilijih i imanja, a vjeru u srcu su cuvali.. Al njihova djeca su zaboravili svoje pretke i svoju istoriju.. sad grade svoju istoriju i svoj jezik, samo ne mogu da se dogovore jel "bosnjacki" ili "bosanski"

  • ::cica 155@

    6. oktobar 2015 | 09:58

    Popivo poreklo ispitati pa napokje,uvek je bilo jace selo od svatova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA