NOVI SLUČAJ ZARAZE KLOSTRIDIJOM U ĆUPRIJSKOJ BOLNICI: Uzimani brisevi sa inventara i osoblja (FOTO)

- Osim sanitarne inspekcije koja je obavila kontrolu, Epidemiološka služba ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje danas je uzela briseve sa bolničkog inventara i sa zaposlenih. Rezultati se očekuju za 24, 48 i za 72 sata, a na osnovu toga biće donete mere šta dalje - ističe direktor ćuprijske bolnice

  • 4

Opšta bolnica u Ćupriji "na nogama je" otkad je kod pacijentkinje D. P. kojoj je operisan skočni zglob otkrivena opasna bakterija klostridija, a pacijentkinja je preminula tri dana kasnije.

MOJA MAJKA JE PET DANA UMIRALA U NAJGORIM MUKAMA: Ćerka progovorila o PAKLU kroz koji je prošla! (FOTO)

U međuvremenu, klostridija je potvrđena kod još dva pacijenta, a danas i kod trećeg i to nakon što je svoj posao obavila Sanitarna inspekcija koja je na Odeljenju ortopedije "snimila" zatečeno stanje.

HOĆE DA ZATVORE BOLNICU: Dvoje umrlo od KLOSTRIDIJE, srpski lekari pozivaju nadležne da reaguju!

- Osim sanitarne inspekcije koja je obavila kontrolu, Epidemiološka služba ćuprijskog Zavoda za javno zdravlje danas je uzela briseve sa bolničkog inventara i sa zaposlenih. Rezultati se očekuju za 24, 48 i za 72 sata, a na osnovu toga biće donete mere šta dalje. Kod preminule D. P., kod koje je takođe potvrđena klostridija, obdukciju je uradila patolog Jelena Petković. Rezultati će stići u sredu ili u četvrtak i onda ćemo sa sigurnošću znati koji je uzrok smrti. Po nalogu Zdravstvene inspekcije mi smo formirali komisiju za unutrašnju kontrolu kvaliteta rada koja će na osnovu medicinske dokumentacije dati stručno tumačenje toka lečenja te pacijentkinje, od trenutka prijema u bolnicu do smrti - ističe dr Marko Ilić, direktor ćuprijske bolnice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odmah nakon obdukcije patolog Jelena Petković izjavila je da je vidjivo da je pacijentkinja imala "problem sa crevima", enterokolitis.

Porodica pokojne optužila je lekare sa Odeljenja ortopedije za nemar i nebrigu jer je njen uzorak stolice dat na analizu tek šestog dana nakon što je dobila proliv, kada je već bilo kasno jer su organi počeli da otkazuju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Želim da znam istinu, zbog čega je preminula moja majka koja je imala samo 52 godine i bila je zdrava zena, osim što je imala povišen pritisak. Otišla je u bolnicu bez ikakvih zdravstvenih problema, zato jer se okliznula i polomila nožni zglob, a vratili su je kući u kovčegu. Mojoj majci je svakim danom bilo sve lošije, ali niko od lekara nije obratio pažnju na to – revoltirana je ćerka pokojne D. P., I. P.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona će sutra otići u bolnicu kako bi zatražila otpusnu listu, koja nikako da joj bude uručena i saćekaće rezultate obdukcije, a zatim će odlučiti o tužbi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. oktobar 2015 | 19:37

    Sve dok se neuvede sistem odgovornosti,svi smo u opasnosti ,drzavni organi ne reaguju,higijena po bolnicama i domovima zdravlja je nezadovoljavajuca,bolnicki instrumenti i materijali se slabo dezinfikuju to je boze sacuvaj ,pogotovu i kod zubara gde svi mozeti biti svedoci nemara pojedinih zdr.radnika neka se oglase nadlezni drzavni organi dokle ce higijena biti po bolnicama kao navmekim smetlistima ,a da zaboravio sam wc ,morate gas masku nositi ili kad udjete ko minskom polju,g,,,,,,,,,,svuda!!!!!!

  • S.M

    27. oktobar 2015 | 07:06

    U Cuprijskoj bolnici rade najgori doktori,sve sljam do sljama uopste im nije stalo da brinu o pacijentima ponasaju se kao da su to bacene STVARI

  • Brale

    27. oktobar 2015 | 05:35

    U bolnicama tufere i gazu pakuju bolesnici. Njima dosadno a sestre mrzi to da rade. Svi znamo da takvi bolesnici ne ustaju. Nuzda se obavlja u krevetu, ruke se ovlas operu. Sve jasno ko dan. Pred inspekciju sve se opere i utegne, sve se dezinfikuje i svi cisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA