OVO JE NAJJEZIVIJA PRIČA U SRBIJI: Više od 300 beba godišnje ide na ODVIKAVANJE OD DROGE!

Neke majke narkomanke su spremne i da prodaju svoje novorođeno dete kako bi nastavile da uzimaju drogu

  • 5

U Srbiji svake godine više od 300 beba po rođenju mora na terapiju odvikavanja od droge, jer su se njihove majke u toku trudnoće drogirale, piše Informer!

 

Ova deca odmah posle prvog udaha proživljavaju apstinencijalnu krizu sličnoj onoj kroz koju prolaze dugogodišnji narkomani, i moraju da prođu kroz mukotrpan proces detoksikacije, koji se sastoji od ubrizgavanja jakih protivotrova koji se daju direktno u venu!

 

Najviše ovakvih beba rodi se u Beogradu, a od početka godine u Novom Sadu rođene su 24 ovakve bebe, dok ih je u Nišu svetlost dana ugledalo 30. Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović kaže za Informer da su ove majke često u jakoj depresiji, a neke od njih su spremne i da prodaju sopstveno dete kako bi nastavile da uzimaju drogu!

 

Specijalista pedijatrije Dečje bolnice u Tiršovoj Saša Milićević kaže da je u Srbiji svake godine sve više beba koje se rađaju sa apstinencijalnim šokom:

 

- Bebe čije su majke koristile drogu za vreme trudnoće se obično rađaju prevremeno, dezorijentisane su i sa usporenim vitalnim funkcijama. One odmah idu u inkubator. Manje spavaju, znoje se, uznemirene su... Kada se utvrdi da novorođenče ima apstinencijalni šok, odmah se kreće sa terapijom za čišćenje organizma, koja traje dve nedelje i podrazumeva svakodnevnu infuziju.

 

 

Ginekolog u GAK "Narodni front" u Beogradu Bojan Vasić kaže da se dešava da su neke od njihovih pacijentkinja pod uticajem psihoaktivnih supstanci i za vreme samog porođaja!

 

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D&D

    30. oktobar 2015 | 09:27

    Katastrofa!Jadna ta deca,ni kriva nI duzna

  • Mika

    30. oktobar 2015 | 10:01

    Smrdljiva subkultuta je donela sva zla ovoga sveta,razni Egzitu i koje kakve budalstine a droga i opijati kao propratna pojava zapadne nazovi ,,kulture,,

  • Sava

    30. oktobar 2015 | 08:59

    Haos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA