PUTIN JE PRESEKAO: Obustavljaju se letovi ruskih kompanija u Egipat!

Dok ne utvrdimo pravi uzrok toga što se desilo, mislim da je svrsishodno da se obustave letovi ruske avijacije u Egipat. To se odnosi, pre svega, na turistički kanal - rekao je Bortnjikov na vanrednoj sednici Komiteta

  • 2

Ruski predsednik Vladimir Putin saglasio se danas sa preporukom Federalne službe bezbednosti (FSB) da se obustavi vazdušni saobraćaj sa Egiptom dok se ne razjasne uzroci pada aviona "Erbas A321" u kom je 31. oktobra na letu ka Sankt-Peterburgu iz Šarm el-Šeika poginulo 217 putnika i sedam članova posade.

RUSIJA BESNA NA ŠARLI EBDO: Karikature o padu aviona su bogohuljenje (FOTO)

- Predsednik se složio sa tim preporukama. Putin je naložio vladi da izradi mehanizme realizovaja tih preporuka Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) i osiguranje povratka u zemlju državljana Rusije -  izjavio je Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov, prenele su ruske agencije.

Ruski predsednik je, takođe, naložio da se uspostavi saradnja sa Egiptom radi osiguranja bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov ranije danas je na sednici NAK rekao da smatra da je svrsishodno da se obustave letovi ruskih kompanija u Egipat dok se ne utvrdi uzrok pada aviona, podseća RIA Novosti, dodajući da su ranije odluku o obustavljanju letova ka Šarm el-Šeiku donele Velika Britanija i Francuska.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveća katastrofa u istoriji ruske i sovjetske avijacije desila se poslednjeg dana oktobra, pošto je avion pao na poluostrvo Sinaj.

- Dok ne utvrdimo pravi uzrok toga što se desilo, mislim da je svrsishodno da se obustave letovi ruske avijacije u Egipat. To se odnosi, pre svega, na turistički kanal - rekao je Bortnjikov na vanrednoj sednici Komiteta.

Ruske vlasti ranije su ukazivale da je preuranjeno navoditi moguće razloge za rušenje aviona.

Da li Srbiji preti opasnost od terorista zbog dobrih odnosa sa Rusijom? Odgovor ostavite u komentaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    8. novembar 2015 | 14:08

    Ovde(Francuska)vec su javili da je Putin poslao 44 prazna aviona da pokupi sve preostale Ruske turiste.Kaskamo kao i obicno za svim.

  • Nenad

    7. novembar 2015 | 23:50

    Naravno da da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA