U PLASTIČNIM KESAMA KRIO VIŠE OD 200.000 EVRA: Carinici sprečili krijumčarenje na Horgošu i Vatinu!

U plastičnim kesama se nalazilo ukupno 200.000 evra, odnosno 400 novčanica u apoenima od po 500 evra, od čega je putniku vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan

  • 0

Uprava carina saopštila je danas da su carinici u dva prekršaja na graničnim prelazima Horgoš i Vatin, oduzeli više od 200.000 neprijavljenih evra.

PRONAŠLI MU 420 NOVČANICA PO 500 EVRA U JAKNI: Sprečeno iznošenje ogromne sume novca na granici! (FOTO)

Kako se navodi, u popodnevnim časovima 5. decembra na ulazu graničnog prelaza Horgoš, osujećen je pokušaj srpskog državljanina da u zemlju unese sumu od 37.000 evra.

Putnik je u "mercedesu", nemačkih registarskih oznaka, čekao na prelaz u traci koja je predviđena za dolazak putnika koji nemaju ništa da prijave (zeleni semafor).

Putovao je sam iz Berlina ka Novom Pazaru i na pitanje carinika prijavio je da sa sobom nosi oko 7.000 evra koje je i pokazao. Ličnim pretresom je međutim, u džepu jakne koju je nosio na sebi, pronađeno još 30.000 evra koje nije prijavio.

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

Njemu je potom vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok mu je za pronađen neprijavljeni iznos od 27.000 evra, odnosno 54 novčanice od po 500 evra, izdata potvrda o privremeno zadržanim prenosivim sredstvima plaćanja.

Nekoliko dana ranije, 3. decembra, carinici su na prelazu Vatin sprečili krijumčarenje 190.000 evra, koji su pronađeni kod šezdesetdvogodišnjeg nemačkog državljanina turske nacionalnosti.

Muškarac je automobilom ''BMW X5'', nemačkih registarskih oznaka, putovao iz Visbadena ka Ankari preko Srbije.

Prilikom detaljne kontrole automobila, u kaseti za odlaganje stvari koja se nalazi ispred suvozačkog sedišta, carinici su pronašli dve bele plastične kese za odlaganje otpadaka i u njima neprijavljen novac. U kesama se nalazilo ukupno 200.000 evra, odnosno 400 novčanica u apoenima od po 500 evra, od čega je putniku vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.

Putnik nije kod sebe imao nikakav dokaz o poreklu novca.

Uprava carina podseća da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima ili stranoj valuti).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA