LAŽNA DOJAVA O BOMBI U AVIONU IZNAD SRBIJE: Erbas se vratio u Mađarsku, policija nije pronašla eksploziv (FOTO)

Posle detaljog pregleda aviona, prtljaga i putnika, anti-terorističke policijske snage utvrdile su da nema eksplozivne naprave i da je pretnja bila lažna

  • 2

Nemački putnički avion koji je krenuo iz Berlina do Hurgade u Egiptu, sleteo je zbog pretnji bombom koje su bile upućene ovoj avio kompaniji, potvrdila je mađarska policija za Rojters. Međutim, utvrđeno je da je pretnja bila lažna.

LAŽNA DOJAVA O BOMBI NA AERODROMU U SOFIJI: Nije pronađen eksploziv u kombiju (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/Zoltan Mihadak/MTI Foto: Tanjug/AP/Zoltan Mihadak/MTI

Policija u Budimpešti obavila je pretres putnika i prtljaga, rekla je portparol, ali je na početku odbijala da imenuje o čijem se avionu radi.

Avion Arbas A321 nemačke kompanije "Kondor", sa 130 putnika i sedam članova posade, nadletao je teritoriju Srbije kada je javljeno za pretnju da se u letelici nalazi bomba, pa je pilot odlučio da se vrati i sleti na budimpeštanski aerodrom, javljaju strane agencije.

Portparol mađarske policije Viktorija Čiser-Kovač navela je da je avion bezbedno sleteo u 10.42 sata i da su, posle detaljog pregleda aviona, prtljaga i putnika, anti-terorističke policijske snage utvrdile da nema eksplozivne naprave i da je pretnja bila lažna.

Foto: Tanjug/AP/Zoltan Mihadak/MTI Foto: Tanjug/AP/Zoltan Mihadak/MTI

Avion se okrenuo iznad Beograda, a onda nastavio ka Budimpešti. Nemački prevoznik "Kondor" je potvrdio u saopštenju da je anonimnu pretnju primio telefonom, da je avion bio primoran da sleti u Budimpeštu i da su bezbednost putnika i posade bili prioritet. Prema rečima očevidica, avion su na pisti sačekali vatrogasna i ambulantna kola.Prema podacima koje ima Flightradar24, avion pripada komapaniji "Kondor erlajns".

Hitne mere bezbednosti nisu uticale na saobraćaj na aerodromu, saopštila je policija, a preneli su lokalni mediji.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA