GODINA 2016. ĆE BITI STALJINOVA: Ovaj grad u Rusiji obožava bivšeg vođu Sovjeta

Koliko je sovjetski lider i dalje omiljen među Rusima, najbolje pokazuje jedan grad u Rusiji u kojem se svakodnevno čuva sećanje na Staljina

  • 14

Komunisti grada iz centralne Rusije - Penzi, saopštili su plan kako će da obeleže 80-godišnjicu Ustava SSSR. Oni su proglasili 2016. "Godinu Staljina" i najavili su otvaranje muzeja posvećenom kontroverznom sovjetskom diktatoru.

OD STALJINA DO HITLERA: Ovo su najveće masovne ubice XX veka, šta mislite na kom mestu je Tito?

- Sledeće godine biće 80 godina od Staljinovog Ustava. Odlučili smo da proslavimo godinu koja dolazi kao - Staljinovu - rekao je Georgij Kamenev, šef regionalnog ogranka komunističke partije u Penzi.

Kamenev je rekao da je to neophodno zbog toga što trenutno postoji dosta napada na Staljina i na njegov period Sovjetske istorije.

- Napad je najbolja odbrana. Aktivno ćemo promovisati istorijske činjenice o ovom vremenu i oko ličnosti Josifa Staljina - rekao je šef ogranka komunističke partije Penze.

Političar je najavio da će u toku sledeće godine biti otvoren Staljinov centar, muzej i mesto gde će moći da se organizuju događaji i bioskopske projekcije, do javnih diskusija.

Već je za početak marta zakazana konferencija "Staljinova čitanja", na kojoj će prisustvovati istaknuti istraživači i novinari.

RUSKI POSTERI IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Putin je zbog ovoga otišao u KGB! (FOTO)

Foto: Wikipedia / U.S. Signal Corps photo. Foto: Wikipedia / U.S. Signal Corps photo.

Koliko građani Penze vole Staljina najbolje pokazuje podatak da je cveće na njegovom spomeniku svaki dan sveže, i da je većina bila entuzijastična kada je saznala za inicijativu otvaranja muzeja.

Komunistička partija Rusije često koristi Staljinovo ime i fotografije za svoju promociju, što uvek izazove rasprave među strankama i u medijima.

U februaru ove godine, lider Komunističke partije, Genadij Zjuganov apelovao je da ruski predsednik Vladimir Putin preimenuje grad Volgograd u Staljingrad, kao i da daju jednom trgu u Moskvi njegovo ime.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. decembar 2015 | 20:15

    GOSPODE BOZE STA SE DESAVA DANAS SA NARODOM NA POCETKU 21VEKA- SLAVI SE HITLER ZBOG KOGA JE STRADALO 55MILIONA LJUDI -RUSI SLAVE STALJINA KOJI JE 40MILIONA RUSA LIKVIDIRAO I OSTALIH U SSSRu-MI SRBI SLAVIMO JOSKU KOJI JE 500HILJADA SRBA POBIO !!!!!!!!!!

  • Nada

    9. decembar 2015 | 17:38

    Aposlušno se slažem Staljin je bio jedna od najvećih ličnosti

  • caki

    12. decembar 2015 | 08:53

    20, 40, 60... miliona, gde samo nalazite te cifre? Ovde praktikujete i potvrdjujete njegovu izjavu da je smrt miliona samo statistika. Sama cinjenica da niko Staljina nije izveo pred sud, govori o tome da je sve to pod znakom pitanja, cak i ta cuvena cifra od 20 miliona je veoma lako oborljiva jer su u nju ubrojane zrtve gladi koja je pogodila SSSR, i koja je odnela preko deset miliona zivota. No ono sto je fakt koji se ne moze oboriti je taj da je on covek koji je preuzeo zemlju sa drvenim plugom, a ostavio drzavu sa nuklearnim reaktorima. Zbog toga ce ga slaviti za vjaki i vjakov...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA