DAVUTOGLU: Moskva sprovodi "etničko čišćenje" u Siriji!

- Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa sirijskim režimom - rekao je turski premijer

  • 36

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas pozvao britanske eksperte da pomognu u analizi crne kutije ruskog aviona koji je oborila Turska, dok je, istovremeno, turski premijer Ahmet Davutoglu rekao da je njegova zemlja spremna da sarađuje sa Moskvom kako bi sprečili ponavljanje incidenta od 24. novembra.

Putin je poziv britanskim stručnjacima uputio nakon što se u telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom dogovorio da sarađuju po pitanju Sirije, saopštio je Kremlj, prenosi AFP.

Davutoglu je, istovremeno, danas optužio Moskvu da sprovodi kampanju "etničkog čišćenja" u Siriji i pomaže jačanju džihadista Islamske države.

- Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa sirijskim režimom - rekao je Davutoglu novinarima u Istanbulu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    10. decembar 2015 | 09:48

    И то каже званичник земље која је извршила геноцид над Јерменима, а сада то чини над Курдима.

  • мали ива

    10. decembar 2015 | 10:46

    После гомиле изјављених глупости стиже и ова која је победила све претходне.

  • топлистанадреалиста

    10. decembar 2015 | 09:10

    Значи они су звали Русе да их побију? "Руси дођите и бомбардујте нас и све нас поубијајте"??! То најновија логика, нека турска изгледа......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA