MERKELOVA ZABRANJUJE BURKE! Evo zašto se Nemačka odlučila na ovaj potez

Kako je prenela agencija Rojters, u rezoluciji od 18 strana, o kojoj će se raspravljati u ponedeljak na kongresu, navodi se da je odeća za žene, koja pokriva celo telo, u suprotnosti sa nemačkim vrednostima

  • 14

Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel, pod pritiskom da zaoštre stav prema migrantima, pozvali su u četvrtak da se zabrani nošenje burki, navodeći da takva vrsta odeće koja pokriva celo telo ne bi trebalo da se nosi u javnosti.

AUSWEIS, BITTE: Nemačka uvodi lične karte za izbeglice!

U rezulociji, koja se priprema za predstojeći stranački kongres u Karlsrueu, rukovodstvo Hrišćansko-demokratske unije oduprlo se zahtevima nekih članova koji su se založili za određivanje gornje granice broja izbeglica koji mogu da uđu u Nemačku.

Kako je prenela agencija Rojters, u rezoluciji od 18 strana, o kojoj će se raspravljati u ponedeljak na kongresu, navodi se da je odeća za žene, koja pokriva celo telo, u suprotnosti sa nemačkim vrednostima.

Svako ko je nosi pokazuje da nije spreman da se integriše u naše otvoreno i slobodno društvo. Stoga odbacujemo nošenje odeće koja pokriva celo telo u javnosti - navodi se u rezoluciji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Susedna Francuska zabranila je nošenje burke 2011. godine, čemu se Nemačka odupirala.

U rezoluciji se takođe upozorava da, ako EU nije u stanju da kontroliše svoje spoljne granice, Šengenska zona slobodnog kretanja ljudi ne bi trebalo dugoročno da ostane na snazi.

- Mi želimo da očuvamo Šengen - rekao je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer na konferenciji za novinare, predstavljajući rezoluciju.

- Kraj Šengena imaće ozbiljne posledice. Izazvaće kolateralnu štetu u oblasti privrede, politike i u drugim sferama. Ipak, mi ovde kažemo da je Šengen ugrožen - naglasio je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • f....

    11. decembar 2015 | 09:01

    BURKE SU GROZNE, EM SU SKROZ CRNE, EM NIKO NE ZNA STA JE ISPOD NJE . TO VAM JE KAO HOD U TOTALNOM MRAKU, NIKAD NE ZNAS NA STA CES DA NALETIS . BRAVO ZA MERKELOVU, ODLUKA JOJ JE OK , A KOME SE NE SVIDJA NEKA IDE IZ EVROPE.

  • akt

    11. decembar 2015 | 10:06

    Nisu za integraciju,a ispod burke ne znas ni ko je,ni šta je (žena,razbojnik,lopov,terorista...)tako da je to dobar predlog?

  • marko

    11. decembar 2015 | 09:08

    Pametno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA