UBIJATE NAŠE DŽIHADISTE! Islamska država osula paljbu po Al Kaidi

U detaljnom izveštaju Islamske države objavljenom na internetu navodi se da su pripadnici terorističke grupe Al Šabab koja naginje Al Kaidi, naredili ubijanje i pritvaranje više džihadista koji su izrazili želju da se priključe Islamskoj državi

  • 1

Džihadisti Islamske države optužili su ćeliju Al Kaide u Somaliji za ubistvo više ekstremističkih islamista koji su prešli na njenu stranu, uključujući i Sudanca osuđenog na smrt zbog ubistva američkog diplomate i njegovog vozača u Kartumu.

DŽIHADISTI RAZNELI GRAD U KOME ŽIVE HRIŠĆANI: Islamska država odgovorna za terorističke napade i smrt 60 ljudi! (VIDEO)

U detaljnom izveštaju Islamske države objavljenom na internetu navodi se da su pripadnici terorističke grupe Al Šabab koja naginje Al Kaidi, naredili ubijanje i pritvaranje više džihadista koji su izrazili želju da se priključe Islamskoj državi.

Među njima je bio i Sudanac Muhamed Makavi koji je ušestvovao u ubistvu američkog diplomate i njegovog vozača 1. januara 2008. godine u Sudanu.

Makavi i još trojica njegovih saušesnika osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ovog zločina, ali je on 2010. godine pobegao iz zatvora.

SAD su ponudile nagradu od 10 miliona dolara za informaciju o ubicama svog diplomate.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA