NIŠTA OD TRIJUMFA MARIN LE PEN: Konzervativci Sarkozija ubedljivo pobedili u 3 KLJUČNA regiona

Sarkozijeva stranka i saveznici desnog centra osvojili su 57,5 odsto glasova u severnom regionu, gde liderka FN Marin Le Pen ima 42,5 procenata

  • 10

Ekstremno desničarski Nacionalni front (FN) Marin Le Pen danas je, u drugom krugu regionalnih izbora u Francuskoj, izgubio u tri ključna regiona, pokazale su ankete po izlasku sa birališta.

OPASNOST VREBA IZ SENKE: Da li je pobeda Marin Le Pen veća pretnja od ISIS-a?

Uprkos dobrim rezultatima FN iz prvog kruga, na osnovu izlaznih anketa se može zaključiti da su konzervativci Nikole Sarkozija i njihovi saveznici pobedili u sva ta tri regiona.

"AKO DESNICA OSVOJI VLAST, BIĆE GRAĐANSKOG RATA": Strahovita predviđanja francuskog premijera

Ovakav ishod usledio je nakon što se Socijalistička partija predsednika Fransoa Olanda povukla u dva od tri ta regiona u drugom krugu izbora i pozvala svoje pristalice da glasaju tako da Nacionalni front ne bi došao na vlast, prenosi Rojters.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sarkozijeva stranka i saveznici desnog centra osvojili su 57,5 odsto glasova u severnom regionu, gde liderka FN Marin Le Pen ima 42,5 procenata, pokazuju ankete Pari Mača, Sud Radija, agencije Ifop Fidusijal i ITELE.

Na jugoistoku zemlje, gde je glavni kandidat FN Marion Marešal Le Pen, rođaka lidekre stranke, konzervativci su dobili 54,5 odsto, a Front 45,5 odsto glasova, pokazuju ankete.

Odziv u oba ova regiona bio je veći od 61 odsto, što je znatno više od prvog kruga, navode ankete.

U istočnom regionu, gde se socijalisti nisu povukli, stranke desnog centra osvojile su 48,4 procenata glasova dok je FN dobio 36,4, pokazala je odvojena anketa koju je sproveo TNS Sofres One POint.

Ako budu potvrđeni, ovakvi rezultati biće ogromno razočaranje za Le Penovu, koja se nadala da bi njena pobeda mogla biti odskočna daska za uspeh na predsedničkim i opštim izborima 2017. godine, navodi Rojters.

Rezultati u svih 13 regiona očekuju se kasnije večeras.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. decembar 2015 | 21:40

    NAZALOST NARODA FRANCUSKE POBEDJUJU ONI KOJI SU PROTIV SVOG NARODA I ZA INTERES KRUPNOG KAPITALA I BRISELSKE BIROKRATIJE!!!NAZALOST U CITAVOJ EVROPI NAROD SE AMA IC VISE NEPITA NIZASTA !!!! COVEK VISE NIJE NI BROJ NEGO SMESA KOJU POLITICKA MAFIJA OBRADJUJE KAKO HOCE!!

  • Prkosna pesma

    13. decembar 2015 | 21:17

    Moze li neko da objasni sta znaci ekstremno desnicarski? To smislja "novi svetski poredak" za ljude koji misle drugacije od njih, koji postuju neke druge vrednosti. Sad su svi srecni, vodi Sarkozi, a dobro znamo njegove mutne i prljave aktivnosti.

  • топлистанадреалиста

    14. decembar 2015 | 05:29

    Намјештено! Исто као и свугдје у европи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA