HRVATSKA DOBIJA VLADU? HDZ pristao na zahteve Mosta

Pozitivno smo odgovorili na zahteve Mosta. Što se tiče tripartitne vlade, ona je nerealna po odluci Socijaldemokratske partije i njihovih koalicionih partnera, a mi predlažemo da idemo u koalicionu vladu s Mostom - izjavio je Tomislav Karamarko

  • 4

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko izjavio je sinoć da je Domoljubna koalicija, koju predvodi HDZ, pozitivno odgovorila na zahteve Mosta i da je predložio formiranje koalicione vlade s tom političkom strankom.

HRVATSKU ČEKAJU NAJVEĆE REFORME DO SADA: Ovo su uslovi koje postavlja MOST za formiranje vlade!

- Pozitivno smo odgovorili na zahteve Mosta. Što se tiče tripartitne vlade, ona je nerealna po odluci Socijaldemokratske partije i njihovih koalicionih partnera, a mi predlažemo da idemo u koalicionu vladu s Mostom - izjavio je Karamarko posle sednice Predsedništva HDZ i lidera koalicionih stranaka Domoljubne koalicije.

S obzirom na sve reforme koje čekaju Hrvatsku, Karamarko je pozvao na konsenzus i saradnju sa svim levim opcijama u političkom spektru, pa i sa SDP, prenela je Hina.

On je istakao da su u Domoljubnoj koaliciji potpuno otvoreni za sve opcije koje će dovesti do što skorijeg rešenja problema i izlaska iz "slepe ulice u kojoj se nalazimo" jer, kako je ocenio, hrvatski građani više nemaju strpljenja za to.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Što pre treba da se formira saborska većina i Vlada koja će se početi boriti s problemima koji su veliki i u velikom broju opterećuju građane - rekao je Karamarko.

Karamarko, međutim, nije precizirao da je li spreman da odustane od mesta premijera, rekavši samo da su spremni da razgovaraju i o toj opciji.

Istovremeno, predsednik SDP Zoran Milanović je rekao da je formiranje širokog tripartitnog saveza u ovom trenutku neodrživo, ali da podržava nastavak bilateralnih razgovora između koalicije "Hrvatska raste", koju predvode socijaldemokrati, i Mosta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Uveren sam da u trenutnom odnosu političkih snaga koalicija Hrvatska raste, proširena s partnerima koji su dali podršku za formiranje saborske većine i nove hrvatske Vlade, može u saradnji s Mostom da obezbedi sve pretpostavke za politički stabilnu Hrvatsku, što je zasigurno i temeljni preduslov za nastavak reformi i pozitivnih privrednih trendova - istakao je Milanović u odgovoru Mostu.

On je zaključio da "Hrvatskoj treba stabilna Vlada sa čvrstom podrškom u Saboru, koju će voditi osoba s izbornim legitimitetom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beduin

    15. decembar 2015 | 11:24

    Hrvatska je jedina drzava na svijetu koja je dozvolila istim onima koji su zdusno radili na njezinu cijepkanju i unistenju angazman u institucijama vlasti...

  • Jeдaн oд Cpбa

    15. decembar 2015 | 10:32

    Nije dobro. HDZ ponovo na vlasti,nije dobro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA