VIŠE NEMA RAJA NA ZEMLJI: Ovih 6 država će NAJZAD NAPLAĆIVATI PDV svojim građanima

Saudijska Arabija, Kuvajt, Bahrein, Oman, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati prisiljeni su da uvedu PDV zbog velikih troškova koje ulažu u vojne resurse, kao i pada cena nafte na svetskom tržištu

  • 1

Zemlje Persijskog zaliva, od kojih su neke među najbogatijima na svetu, dogovorile su da  prvi put u istoriji uvedu PDV.

OVE 34 DRŽAVE KREĆU U NAPAD NA DŽIHADISTE: Saudijska Arabija najavila koaliciju za borbu protiv Islamske države

Šest zemalja - Saudijska Arabija, Kuvajt, Bahrein, Oman, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati prisiljene su da zbog velikih troškova koje ulažu u vojne resurse, kao i zbog pada cena nafte na svetskom tržištu, da građanima uvedu porez na dodatu vrednost.

Saudijska Arabija prisiljena je da povuče na desetine milijardi dolara iz investicionih fondova kako bi smanjila budžetski deficit.

Uprkos tome, ta zemlja nastavlja sa podržavanjem pobunjeničkih snaga u Siriji kao i s vojnom kampanjom u Јemenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Cene nafte najniže su od početka finansijske krize, a uvođenjem novog poreza šest arapskih zemalja očekuju da će pomoći privredi, ali i građanima, kako bi što manje zavisili od nafte.

PDV će biti uveden u naredne tri godine, a izuzetak će biti zdravstvo, obrazovanje, socijalna davanja, kao i 94 prehrambena artikla. Svih šest zemalja porez će uvesti istovremeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braco

    15. decembar 2015 | 17:35

    Raj? Kakav raj raj više ne postoji sad postoji samo pakao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA