POPUST VAŽI SAMO ZA ONE KOJI IDU NA MISU? Britanca opelješili u kafiću u Splitu (FOTO)

– To je stvarno sramotno ponašanje prema stranim gostima. Svugde u svetu uobičajeno je da lokalni gosti imaju popust od 10 odsto u odnosu na strance, ali ovo je deranje kože! - rekla je turistička radnica

  • 4

Britanac Pol Bradberi je tokom poslednjih 12 godina napisao hiljade članaka u kojima je promovisao Hvar i Split. Međutim, jedan od najčitanijih turističkih blogera i urednik "Total Croatia News" je imao neprijatno iskustvo u jednom kafiću kada je dobio račun.

Evo šta nam sve NAPLAĆUJU u restoranima, a da NEMAMO POJMA!

On inače živi na Hvaru, a u Split je svratio u nedelju zbog sastanka Međunarodnog udruženja turističkih novinara i pisaca. Kada je otišao na piće u popularni kafić "Lvxor", naručio je kakao i dobio ga, a malo kasnije i račun od 24 kune.

Ubrzo mu se na kafi pridružila i koleginica Tanja Radmilo, koja takođe piše za "Total Croatia News", i koju je takođe prenerazila cena. Posumnjali su da je u pitanju dvostruki cenovnik, jedan za lokalne goste, drugi za turiste, budući da je takva praksa i u brojnim drugim kafićima. Da su bili u pravu, zaključili su kada je Tanja dobila kafu za samo 10 kuna, s tim da joj je rečeno da je to akcijska cena.

Tanja je pitala konobaricu o tim drastičnim razlikama u ceni, na šta joj je ona odgovorila kako u lokalu postoji popust za ljude koji idu na misu u katedralu Svetog Duje. Kada je gošća objasnila konobarici da ona uopšte nije bila na misi i da je u pitanju diskriminacija turista, Pol je dobio novi račun na kojem je kakao koštao 15 kuna. I on je dobio specijalni popust... Premda ni on nije bio na misi.

Foto: total-croatia-news.com Foto: total-croatia-news.com

Bradberi je ovu priču napisao i objavio na svom portalu u tekstu pod naslovom "Top Split Cafe Caught Double Pricing, Offers Religious Discounts".

– To je stvarno sramotno ponašanje prema stranim gostima. Svugde u svetu uobičajeno je da lokalni gosti imaju popust od 10 odsto u odnosu na strance, ali ovo je deranje kože! Uostalom, kako konobari mogu proceniti je li neko bio na misi ili nije, je li stranac ili nije? Eto, sad su imali nesreću da su im na kafu došli turistički novinari... – razočarana je turistička radnica Deni Matijaka.

Foto: total-croatia-news.com Foto: total-croatia-news.com

(Telegraf.rs/ Izvor: slobodnadalmacija.hr/ total-croatia-news.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevo Pariz

    15. decembar 2015 | 17:22

    Ja bi mu ovo naplatio 76,80€

  • Dag

    15. decembar 2015 | 17:17

    E,da cuje - Sveti Duje... (A pohlepnom - malo mu je.)...

  • Radasin

    15. decembar 2015 | 20:42

    Na drugom racunu se ne vidi sto je doticni gospodin popio, moglo je biti i nesto sto stvarno kosta 24 kune, a on se pozelio malo lagati za vlastitu promidzbu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA