(VIDEO) VAZDUŠNI DŽIN ODLETEO IZ NIŠA: U Ameriku odneo ORUŽJE I MUNICIJU!

- Američki vojni transportni avioni C-17 bili su angažovani za kargo prevoz proizvoda srpske namenske industrije - zvanično je potvrđeno na niškom aerodromu

  • 13

TRI aviona "C-17 gloubmaster" Američkog vojnog vazduhoplovstva minulog vikenda napustili su niški aerodrom "Konstantin Veliki" natovareni oružjem i municijom koju su SAD kupile od domaće namenske industrije.

AMERIKANCI PRAVE AVION S LASERSKIM NAORUŽANJEM: Pomoću ovog čuda od tehnike moći će SVE (VIDEO)

- Američki vojni transportni avioni C-17 bili su angažovani za kargo prevoz proizvoda srpske namenske industrije - zvanično je potvrđeno na niškom aerodromu.

I u diplomatskim krugovima nezvanično je potvrđeno da je tovar američkih transportnih aviona činilo oružje, čiji je formalni kupac iz Amerike. Nepoznato je, međutim, gde je krajnje odredište ubojite robe.

Srbiju je, prema saznanjima "Novosti", u trupu tri "gloubmastera" napustila veća količina municije za pešadijsko naoružanje. Reč je o tzv. maloj municiji, koju koriste automatske puške i pištolji.

Amerikanci su redovan kupac srpskog automatskog oružja, koje se u SAD neretko prepravlja u sportsko i lovačko naoružanje. Preko okeana proteklih godina otišle su hiljade tona domaće municije, pištolja i pušaka, od čega najveći deo čini program fabrike "Zastava oružje" iz Kragujevca.

"C-17 gloubmaster" je najveći avion koji je ikada sleteo na niški aerodrom.

- Američka vojska nabavlja i transportuje oružje i municiju ne samo za sebe, već i za više armija država u kojima SAD imaju vojne baze, kao što su Avganistan ili Irak - kaže sagovornik "Novosti" upućen u trgovinu naoružanjem.

Pogledajte kako leti ovaj avion:

- U pitanju su partnerske vojske, koje Amerika podržava svojom logistikom. Reč je o takozvanim FMS misijama, čiji je cilj bezbedan transport osetljivih tovara - napominje sagovornik.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beduin

    16. decembar 2015 | 13:24

    pa, posto su nasa skladista vec prije koju godinu ispraznjena.....sve mi se cini da je krajnja destinacija tereta ovih aviona Sirija

  • chicha Mrsoje

    16. decembar 2015 | 14:40

    'ste javili ovo prijatelju Putinu? Lol

  • Deki

    16. decembar 2015 | 14:57

    Smesni odgovori. A kako bi to prijavili policiji kada ste vec u avionu u kojem se svercuje oruzje. Kasno je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA