LE PENOVA KAČILA FOTOGRAFIJE ISLAMSKE DRŽAVE! Policija proverava njen TVITER

Ona je juče oštro kritikovana zbog toga što je na Tviteru objavila slike zločina IS kao odgovor jednom novinaru koji je ukazao na sličnost između njene stranke Nacionalnog fronta (FN) i IS

  • 2

Protiv francuske desničarke Marin Le Pen pokrenuta je istraga nakon što je na Tviteru objavila slike pogubljenja koje izvodi Islamska država, uključujući i sliku na kojoj je prikazano kako džihadisti odsecaju glavu taocu.

MARIN LE PEN POSLE PORAZA NA IZBORIMA: Ništa nas neće zaustaviti!

Kancelarija tužioca u zapadnom pariskom predgrađu Nanteru saopštila je da je pokrenula istragu zbog "širenja nasilnih prizora" putem Tvitera koje je počinila Le Penova, prenosi AFP.

Ona je juče oštro kritikovana zbog toga što je na Tviteru objavila slike zločina IS kao odgovor jednom novinaru koji je ukazao na sličnost između njene stranke Nacionalnog fronta (FN) i IS.

- Ovo je Daeš - napisala je Le Pen uz fotografije, upotrebljavajući arapski akronim za ovu ekstremističku grupu.

Na jednoj slici prikazano je krvavo telo sa odsečenom glavom na grudima, na drugoj je prikazan muškarac u kavezu koji gori, a na trećoj žrtva preko koje prelazi tenk, preneo je AFP.

Francuski premijer Manuel Vals opisao je fotografije kao "monstruozne".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Gospođa Le Pen podgreva javnu debatu, političko i moralno posrnuće, bez poštovanja prema žrtvama - napisao je Vals na Tviteru.

Ministar unutaršnjih poslova Bernar Kaznev obavestio je policiju da istraži pomenute tvitove "kao što čini svaki put kada se ovakve fotografije pojave".

Le Penova je reagovala na izjavu novinara BMF-a Žan-Žaka Burdena koga je optužila za neprihvatljivo povlačenje paralele između njene stranke i džihadističke grupe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Burden je tokom svog šou programa postavio pitanje jednom stručnjaku za arapski svet, u kome je sugerisao da postoje veze između FN i IS, pošto obe nastoje da Francuze gurnu ka tome da se drže svog kulturnog identiteta, navela je francuska agencija.

Burden je kasnije reagovao i opisao odgovor Le Penove kao "histeričan", dodajući da ni u jednom trenutku nije uporedio FN i IS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    17. decembar 2015 | 08:49

    Koja je to farsa, cinizam najgore vrste. Štampa i internet prepuni fotografija i drugog sadržaja gde se prikazuju najbrutalniji zločini ISIS-a, a ona pod istragom zbog objavljivanja...

  • Mr Black

    19. decembar 2015 | 01:32

    Ako se opet nesto desi Francuskoj onda ce to biti zbog ove krave. Kad pitate zasto,znajte da uvek postoji zato. Ovo govno sa slike je veliko zlo! Ko sve vodi politiku i jos kakvu??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA