TURSKA NA IVICI KRVAVOG RATA! Erdogan tenkovima krenuo na kurdske gradove

Turske trupe brutalno intervenišu u gradovima naseljenim Kurdima, ugružavajući civile, a analitičari procenjuju da bi, ako se sukobi nastave, u Turkskoj mogao buknuti i građanski rat

  • 22

Na jugoistoku Turske koje je pretežno naseljenim Kurdima vode se sve jače borbe između turske vojske i pripadnika Radničke partije Kurdistana(PKK).

KAO HITLER: Turci našli rešenje za manji priliv izbeglica - prebijaju ih, zlostavljaju, pa zatim deportuju!

Turske trupe brutalno intervenišu u gradovima naseljenim Kurdima, ugružavajući civile, a analitičari procenjuju da bi, ako se sukobi nastave, u Turkskoj mogao buknuti i građanski rat.

Turske bezbednosne snage ubile su 23 pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) u dva grada na jugoistoku zemlje, javila je danas državna novinska agencija Anadolija.

U pitanju su gradovi Silopi i Čizre, u blizini granice sa Sirijom i Irakom. Oni se nalaze u jugoistočnoj provinciji Širnak.

To je najnoviji incident u višemesečnom nasilju koje je usledilo nakon prekida primirja između vlade i Radničke partije Kurdistana (PKK) u julu.

Na ulice Dijarbakira izašla su oklopna vozila, a policija je pucala iz vodenih topova i koristila suzavac protiv učesnika demonstracija koje je organizovala pro-kurdska Narodna demokratska partija (HDP) u znak protesta zbog dvonedeljnog policijskog časa u gradskom okrugu Sur.

U provinciji Sirnak guverner je uveo policijski čas u dva grada u blizini granice sa Sirijom i Irakom koji stupa na snagu večeras.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. decembar 2015 | 10:06

    Te turke sravnati sa zemljom i celu tursku

  • Dr. za rock and roll

    17. decembar 2015 | 13:37

    Jedva cekam dan kada ce mo cestitati kurdima drzavu i priznati je medju prvima.

  • Čiča-deda

    17. decembar 2015 | 14:03

    Krajnje je vreme da nestanu sa svetske scene,previše su zuluma učinili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA