DUŠANU JOVANOVIĆU, VOZAČU BMW SMRTI, za jezivu nesreću na Adi Huji - SMANJENA KAZNA!

U odluci Apelacionog suda, koji je doneo odluku da smanji kaznu, navodi se da je Viši sud pravilno uzeo u obzir olakašavajuće okolnosti, to da je priznao krivicu, da je u vreme nesreće bio mlađa punoletna osoba, kao i da je ispoljio izuzetan osećaj krivice

  • 32

Apelacioni sud smanjio je kaznu sa osam na sedam godina zatvora Dušanu Jovanoviću (19) koji je 22. novembra na Adi Huji vozeći bez vozačke dozvole sa 1,38 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli njegovi saputnici Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20).

JEZIVA ISPOVEST PREŽIVELE IZ "BMW"-a SMRTI: Sledićete se kada čujete njene reči! (VIDEO)

Jovanović je, kako je utvrđeno, vozio brzinom od 111 kilometara na sat u trenutku kada je BMW-om uleteo u Dunav. Vozač, kao i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), sin voditeljke Olje Bećković uspeli su da isplivaju iz reke i prežive nesreću.

OSAM GODINA ROBIJE ZA VOZAČA BMW SMRTI: Dušan Jovanović osuđen zbog smrti troje prijatelja!

U odluci Apelacionog suda, koji je doneo odluku da smanji kaznu, navodi se da je Viši sud pravilno uzeo u obzir olakašavajuće okolnosti, to da je priznao krivicu, da je u vreme nesreće bio mlađa punoletna osoba, kao i da je ispoljio izuzetan osećaj krivice, kao i otežavajuću okolnost - da su u toj nesreći poginule tri osobe, od kojih jedna maloletna.

- Medđutim, Apelacioni sud nalazi da se osnovano žalbom branioca okrivljenog ukazuje da sud nije u dovoljnoj meri cenio da su svi učesnici ove nesreće bili izuzetno dobri drugovi, činjenica da su i sami prihvatili prevoženje od jednog do drugog ugostiteljskog objekta sa okrivljenim, iako su znali u kakvom se stanju nalazi kao i svesni toga da ih ima više od broja koji može da stane u automobil. Sve to, rezultiralo je činjenicom da se nisu svi oštećeni pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića - naveo je Apelacioni sud u odluci i obrazložio da nalazi da se svrha krivičnih sankcija i svrha kažnjavanja mogu ostvariti i kaznom kraćom od one koju je izrekao Viši sud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    17. decembar 2015 | 13:12

    @RALE Tako je! Cuveni Apelacioni sud je trebao da ga oslobodi! Pa pokajao se ,pa bio maloletan, pa mu je tesko sto je pijan sa 110km/s uleteo u Dunav i ubio svoje najbolje drugove.... A sta je sa onih 27 prekrsajnih prijava sto su mu dostavljane na kucnu adresu, jer se nije odazivao pozivu sudije za njegovo divljanje automobilom po beogradskim ulicama. Znaci nista! Mama i tata su sve ispeglali i tada i sada. A decko sa takvim mentalnim sklopom SE NIKADA NECE POPRAVITI, A KAJANJE I DRUGOVE , KADA BUDE IZASAO IZ ZATVORA BRZO CE ZABORAVITI I NASTAVITI PO STAROM! ZIVI BILI PA VIDELI!

  • lilit

    17. decembar 2015 | 12:14

    "Svaka ćast sudiji",toliko alkohola u sebi a toliko mala kazna, pa sudijo, troje mladih života je UGASIO taj bahati, pijani monstrum!!!!

  • Kiza

    17. decembar 2015 | 12:16

    Dokle vise ovi tatini sinovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA