Zbog ove slike na Fejsbuku otkrivena je tajna misija američkih komandosa u Libiji! (FOTO)

Prisustvo jedinice u Libiji otkriveno je u Fejsbuk statusu u kojem piše da se "iskrcalo 20 vojnika u punoj borbenoj gotovosti, sa pancirima i naprednim oružjem"

  • 3

Tajna misija američkih komandosa u Libiji otkrivena je nakon što su fotografije specijalne jedinice okačene na Fejsbuk stranicu vazduhoplovstva Libije, piše "Gardijan".

"RUSI NAS NE BI PORAZILI NEGO - UNIŠTILI": Američki pukovnik tvrdi da bi ih ruska vojska "bukvalno potukla" u direktnom sukobu

Prisustvo jedinice u Libiji otkriveno je u Fejsbuk statusu u kojem piše da se "iskrcalo 20 vojnika u punoj borbenoj gotovosti, sa pancirima i naprednim oružjem".

Tu su postavljene i fotografije na kojima se vide Amerikanci – trojica sa pušakama okačenim preko ramena, kako poziraju sa libijskim vojnicima, kao i vojnici SAD kako ulaze u avion i stoje pored žutog bagija.

Libijsko vazduhoplovstvo je saopštilo da je 20 vojnika SAD stiglo u bazu Vatija u ponedeljak, ali da su ih lokalni komandanti zamolili da odu jer nemaju dozvolu za boravak u bazi.

Nije jasno da li je drugi odeljak libijske vojske odobrio misiju.

Izvori iz Pentagona izjavili su za medije u SAD da je specijalna jedinica bila deo misije poslate ove nedelje, ali da nije jasno kako su napustili zemlju. Pentagon je u međuvremenu saopštio da su snage SAD bile u bazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA