OSVETA RUSIMA ZBOG ANEKSIJE: Crna Gora uvela sankcije Krimu i Sevastopolju!

Odlukom se zabranjuje svakom brodu kojim se pružaju usluge krstarenja da uplovi ili pristane u luke koje se nalaze na Krimu

  • 89

Vlada Crne Gore je usvojila odluku o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera utvrdenim odlukama Saveta Evropske unije, kojom je zabranila uvoz i izvoz sa Krima i Sevastopolja, javili su danas crnogorski mediji.

Mere su, kako se navodi u informaciji objavljenoj nakon sednice vlade u četvrtak, odgovor na nezakonitu aneksiju Krima i Sevastopolja, prenela je RTCG.

"GAZE SEĆANJA NA ŽRTVE BOMBARDOVANJA '99": Ruska Duma protiv ulaska Crne Gore u NATO

- Zabranjuje se uvoz u Crnu Goru robe poreklom sa Krima ili iz Sevastopolja. Zabranjuje se, direktno ili indirektno, finansiranje, odnosno pružanje finansijske pomoći, osiguranja i reosiguranja, u vezi sa uvozom robe poreklom sa Krima ili iz Sevastopolja. Zabranjuje se svesno i namerno učestvovanje u aktivnostima ciji je cilj ili posledica nepoštovanje zabrana - navodi se u odluci, uz pojašnjenje da se zabrane ne primenjuju na robu poreklom sa Krima ili iz Sevastopolja koja je data na pregled ukrajinskim telima i kojima je Vlada Ukrajine izdala potvrdu o poreklu.

Zaliv Balaklava na Krimu. Foto: Wikimedia Commons/Petar Milošević Zaliv Balaklava na Krimu. Foto: Wikimedia Commons/Petar Milošević

Crnogorski denvnik "Pobjeda" piše da je zabranjeno i sticanje ili povećanje udela na nekretninama na Krimu ili u Sevastopolju, kao i sticanje vlasničkih vrednosnih papira.

"Zabranjuje se prodaja, snabdevanje, prenos ili izvoz robe i tehnologija od državljana Crne Gore ili sa naše teritorije ili korišcenjem plovila ili vazduhoplova pod zastavom Crne Gore”, navodi se u odluci.

Odlukom se zabranjuje svakom brodu kojim se pružaju usluge krstarenja da uplovi ili pristane u luke koje se nalaze na Krimu.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9B%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE_%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE.jpg Foto: Wikipedia/Иерей Максим Массалитин

"Ministarstva ekonomije, finansija, unutrašnjih poslova, odbrane, saobraćaja i pomorstva, održivog razvoja i turizma, Uprava carina, kao i drugi organi i preduzeća nadležni za primenu restriktivnih mera koje su uvedene ovom odlukom, dužni su da obezbede njenu primenu, kao i da o preduzetim aktivnostima obaveste Ministarstvo sapoljnih poslova i evropskih integracija”, navodi se u odluci koja će se primenjivati do 23. juna naredne godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    19. decembar 2015 | 13:58

    Crnogirac sam i zivim u cg,i tako sam se slatko nasmijao ovoj nebulozi,CRNA GORA UVELA SANKCIJE RUSIJI :-D MILO NE TRAZI DJAVOLA DA NAS NE SPRZE SA SVE TVOJIM NATO-OM.SRAMOTA STA SE RADI

  • Nikolas

    19. decembar 2015 | 12:57

    MILJO CAR SE PRCI A ZABORAVLJA DA JE POLA GORE CRNE U RUSKOM PRIVATNOM VLASNISTVU!!!!

  • gaga

    19. decembar 2015 | 13:49

    budi bog s nama.......ovi se pogubili nacisto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA