"IDEM U ZATVOR, NE DAM IM 50 EVRA": Baka Persa (75) spremna čeka policiju!

- Neću, neću da im platim, pa kad bih crkla! Idem u zatvor, a kad odem, neću tamo ni da jedem ni da pijem. Bolesna sam, stara sam, ali imam svoje principe i dostojanstvo - kaže baka sa Kosova

  • 23

Persa Stojković (75) baka iz sela Paralovo na Kosovu i Metohiji, izvršnom presudom suda u Gnjilanu, osuđena je na novčanu kaznu od 50 evra ili tri dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira!

Jedini bakin prestup je što je, kako bi sačuvala baštu, isterala sa svog imanja krave koje su vlasništvo albanske porodice Ibiši iz susednog sela Žegovačka Vrbica, nakon čega je dobila i batine! Ona za beogradski list „Alo!“ kaže da ni za živu glavu neće platiti 50 evra, nego da će sada mirno sačekati policajce da dođu po nju i otići u zatvor.

ISTERALA SAM IZ BAŠTE OVCE, A ONDA DOBILA KRVNIČKE BATINE: Vapaj bake Perse (75) sa Kosova kojoj je život postao PAKAO! (FOTO)

- Neću, neću da im platim, pa kad bih crkla! Idem u zatvor, a kad odem, neću tamo ni da jedem ni da pijem. Bolesna sam, stara sam, ali imam svoje principe i dostojanstvo - priča nam baka. Dodaje da samo ne bi volela da je uhapse pre nego što proslavi slavu, koju je uveliko počela da priprema. Bez obzira na svu muku, ona smisao za humor nije izgubila.

- Neki dan sam videla jednog policajca u blizini svoje kuće, odmah sam ga pitala: „Pa jesi li to došao po mene?“. Međutim, bio je tu nekim drugim povodom - priča nam ona. Kako kaže, njena dva sina ne podržavaju odluku koju je donela i preklinju je da je promeni.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, AP/Darko Vojinović

- Žele da mi plate kaznu, ali ja sam im to zabranila! Ne dam im pare. Te komšije Albanci su od mog, ali i od života ovo nekoliko Srba koliko nas je ostalo u selu, napravile pakao. Žive pet-šest kilometara od nas, a stoku sve dovode u našu mahalu. Stoka sve pogazila, pojela povrće, probila ogradu. Posekli nam drveće na našim imanjima, pa sad drva za ogrev moramo da kupujemo, dok oni troše naša. Pa tada, kada sam navodno remetila javni red i mir, istrčala sam da poteram njihovu stoku iz svog dvorišta dok mi ga ne sravni sa zemljom, a jedan od trojice braće koji su tu stoku doveli dohvatio se motke i izudarao me po butini. Njihov lekar Albanac me je pregledao i iako sam imala ogroman hematom, u zapisniku je ispisao da mi nije ništa. I sada ja da platim što sam branila svoje imanje. Ma neću iz principa, nego idem u ‘aps - kaže Persa.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

Ona kaže da joj taj isti komšija koji je tužio i zvao policiju nakon što je napao i dan-danas preti i gađa je kamenjem.

- Psuju mi majku, gađaju me kamenjem i čime stignu, vređaju, iz dvorišta nos ne smem da pomolim! Nas Srba ovde ima tri kuće, sedam ljudi samo. Ja vama rečima ne umem da opišem šta se radi u našem selu i kakva tortura se sprovodi nad nama, a niko da nam pomogne, ali ne damo se mi - zaključuje ova hrabra starica.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deksi

    19. decembar 2015 | 17:46

    Orden ovoj baki i nacionalnu penziju.Odmah

  • Vukasin

    19. decembar 2015 | 17:33

    Baba je u pravu. I ovi u policiji ako su neki ljudi, treba da kazne albance a ne nju

  • Ceca

    19. decembar 2015 | 19:34

    Ova baka je hrabra zena . da ih je takvi vise , nebi oni maltretirali . albance treba kazniti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA