LAZAR I NJEGOVI RODITELJI PROLAZE KROZ PAKAO: A tako je malo potrebno da budu SREĆNI! (FOTO)

Ono što je potrebno ovom dečaku koji se bori za život jeste AB krvna grupa koja se može dati u Zavodu za transfuziju krvi na Vračaru

  • 8

Rajković Lazar (13) iz Leskovca već tri godine boluje od Juingovog sarkoma, agresivnog tumora kostiju koji najčešće pogađa decu i adolescente. Bolest je poslednjih nekoliko meseci uznapredovala, i mali Lazar je ostao nepokretan.

Da bi se njegovo stanje poboljšalo potrebna mu je transplatacija koštane srži.

Ono što je potrebno ovom dečaku koji se bori za život jeste AB krvna grupa, tačnije trombociti,  koju može dati svako ko ispunjava uslove, u Zavodu za transfuziju krvi na Vračaru.

Njegov otac Perica i majka hrabro podnose bolest deteta koji se tri godine lečio u svim dečijim ustanovama u Srbiji, a sada se nalazi u Institutu za majku i dete, gde bi do kraja nedelje trebalo da bude pripremljen za transplataciju.

- Moj sin je imao 21 hemoterapiju odkad je obolovao. Supruga i ja smo iz Leskovca došli ovde u Beograd kako bismo pomogli našem sinu, međutim od avgusta meseca je nepokretan i ono što bi ga spasilo jeste terapija matičnim ćelijama - kaže Lazarev otac, Perica.

Ono čemu se nada njegova porodica jeste uspešnoj transplataciji koštane srži i smanjenju agonije koja ih proganja već tri godine.

Juingov sarkom se obično javlja u dečjem ili u ranoj adolescenciji, najčešće između 10. i 20. godine života. Zahvata područje karlice, natkolenice i nadlaktne kosti i rebara.

Ovo je posle osteosarkoma najčešći koštani tumor kod dece i najmaligniji koštani tumor dečjeg uzrasta.

Pomozimo Lazaru da se vrati u normalno detinjstvo.

Donirajte krv!

(I. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    24. decembar 2015 | 12:02

    Ajmo Srbi treba pomoč!

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    27. decembar 2015 | 21:47

    Дајте број тел,,, ја имам крвну групу.. Даћу крв одма живота ми мог...

  • Radnik

    29. decembar 2015 | 22:58

    Ja nemam tu krvnu grupu ali molicu se za tebe Lazare, kao za svoje dete, da sto pre ozdravis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA