POKAŽITE NAM MALO SAOSEĆANJA, NE ZATVARAJTE NAM VRATA: Zaledićete se kada pročitate reči oca malog Ajlana!

U nesvakidašnjoj božićnoj poruci, koja će biti emitovana na britanskom Kanalu 4, Ajlanov otac Abdula Kurdi pozvao Britance da se "užive u patnje" izbeglica koje očajnički pokušavaju da se domognu sigurnog utočišta

  • 4

Otac trogodišnjeg dečaka čije je beživotno telo izbačeno na obalu Turske, uputio je emotivnu poruku javnosti i apelovao da otvori vrata Sirijcima u vreme božićnih praznika.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO I VIDEO) SLIKA ZBOG KOJE SVET PLAČE: More izbacilo telo sirijskog dečaka (3) na putu U SLOBODU!

Tragična sudbina malog Ajlana Kurdija, koji se utopio u moru kada se prevrnuo brod kojim je s porodicom bežao ka Evropi, izazvala je gnevne reakcije širom sveta.

MALI AJLAN JE ŽIVOT DAO ZA OVO: Porodica dečaka čija slika je rasplakala svet, dobila azil u Kanadi!

U nesvakidašnjoj božićnoj poruci, koja će biti emitovana na britanskom Kanalu 4, Ajlanov otac Abdula Kurdi pozvao je Britance da se "užive u patnje" izbeglica koje očajnički pokušavaju da se domognu sigurnog utočišta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Voleo bih da ceo svet otvori vrata Sirijcima. Veoma je teško kada nekome zatvore vrata pred nosom. Kada su vrata otvorena, neće se osećati poniženim - kaže u poruci sirijski Kurd.

Dečak Ajlan je bio na brodu prepunom izbeglica kojim su bežali od rata u Siriji i koji se prevrnuo ubrzo nakon što je isplovio prema grčkom ostrvu Kos. Njegov petogodišnji brat Galip Kurdi i njihova majka Rehan takođe su se udavili.

- U ovo doba godine želim da vas zamolim da razmislite o patnjama očeva, majki i dece koji traže mir i sigurnost. Molimo vas da pokažete samo malo saosećanja - dodao je Abdula Kurdi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Više od četiri miliona ljudi izbeglo je iz Sirije od početka građanskog rata, a samo ove godine oko 500.000 njih pokušalo je da stigne do Evrope i Severne Amerike.

Fotografija mrtvog dečačića označila je prekretnicu u raspravi o izbegličkoj krizi i podstakla vlade širom sveta da stupe u akciju.

- Mi, Sirijci, napuštamo svoju zemlju zbog rata. Svi strahujemo za svoju decu, za naše dostojanstvo. Tu su bure-bombe, eksplozije i Islamska država. Imamo bezbroj problema. Moja porodica i ja smo otišli u Izmir, a odatle u Bodrum. Ukrcali smo se u čamac do Grčke, s ciljem da stignemo do Nemačke ili Švedske. Bili smo na moru oko četiri-pet minuta kada se čamac prevrnuo i desilo se šta se desilo - ispričao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    23. decembar 2015 | 21:36

    Sa njima će ući i određeni broj džihadista...i šta onda kad krenu sa napadima? Koga će vam onda biti žao?

  • Bojana

    23. decembar 2015 | 22:03

    Boze,zaplakah kad vido sliku ovog jadnog detete

  • MIKI

    20. januar 2016 | 15:05

    Treba ga strpati u zatvor za ubistvo iz nehata..Stoka bezrepa! Vuku decu u smrt i nikome nista,sta on ima da se pojavljuje u javnosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA