PUTIN ZABRANIO proslavu Nove godine na TRGU U MOSKVI zbog straha od terorističkog napada! (VIDEO)

Ove godine, policija neće dozvoliti nikome ulazak na trg u vreme kada kremaljski toranj označava ponoć, saopštio je Aleksej Majorov, šef bezbednosne službe u Moskvi

  • 26

Moskovski Crveni trg, tradicionalno mesto okupljanja na dočeku Nove godine, ostaće zatvoren za slavljenike 31. decembra, saopštile su danas ruske vlasti.

U APRILU ĆE POKUŠATI DA UBIJU PUTINA! Šokantno predviđanje najpoznatijeg srpskog ASTROLOGA!

Ove godine, policija neće dozvoliti nikome ulazak na trg u vreme kada kremaljski toranj označava ponoć, saopštio je Aleksej Majorov, šef bezbednosne službe u Moskvi.

Zvanični razlog za ovu odluku je snimanje koncerta državnog "Kanala 1", kojem će moći da prisustvuje samo odabrana publika.

Majorov je rekao da će policija obaveštavati sve da je Crveni trg zatvoren zbog jednog događaja i da u gradu ima mnogo drugih mesta sa dobrim provodom, preneo je AFP.

U Moskvi su posle terorističkih napada u Parizu u oktobru uvedene dodatne mere obezbeđenja.

- Nije tajna da je Moskva jedna od želja na listi meta za međunarodne terorističke napade - rekao je ranije ovog meseca Sergej Sobjanin.

Detektori metala postavljeni su na ulazima u trgovačke centre, a osoblju koje održava parkinge dozvoljeno je da proverava gepeke sumnjivih automobila.

Pored Moskve, i austrijska policija zakazala je u Beču dva bezbednosna sastanka povodom upozorenja da su u periodu od katoličkog Božića do Nove godine mogući napadi uz korištenje eksploziva ili sredstava za vatromet.

Policijski portparol Patrik Majerhofer rekao je da će policija razmotriti ovu situaciju na internom nivou i da će potom održati tokom dana i sastanak sa zvaničnicima železnice i javnog saobraćaja. Bečka policija saopštila je pre dva dana da je dobila dojavu od "prijateljske" obaveštajne službe nekoliko dana pre Božića.

Vlasti su dobile nekoliko imena potencijalnih napadača, ali dosadašnje provere i istraga nisu doneli "konkretne rezultate", prenio je AP.

Policija navodi da je pojačala nadzor na mestima gde se očekuje okupljanje ljudi, uključujući saobraćajna čvorišta.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tišljer 036

    28. decembar 2015 | 14:35

    Pametan čovek!!! Uvek je i bilo bolje sprečiti neko terati posle silu posle je kasno

  • zarla

    28. decembar 2015 | 14:56

    Putin Vladimir je car !! Pravi patriota

  • Miseta

    28. decembar 2015 | 17:10

    Bravo Veliki Care. Tako se misli o svom narodu, prevashodno, pa i o turistima. Smutna su vremena. Car je Car , carska se " ne porice"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA